Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломийські обранці звернулись до президента, щоб податки військових не забирали з місцевих бюджетів

21 вересня на 47 сесії Коломийської міської ради депутати підтримали звернення до президента Володимира Зеленського щодо недопустимості вилучення коштів з місцевих бюджетів. Влада Коломиї просить залишити доходи “військового” ПДФО в місцеві бюджети.

Пише Інформатор.

Звернення до президента України зачитав голова Коломийської громади.

“Уникати неналежного для військового часу використання коштів можна, сформувавши цільові захищені статті видатків місцевих бюджетів, сформовані з 70% “військового” ПДФО, так званий бюджет “безпеки й оборони” та заморозити реверсні вилучення”, – йдеться у тексті звернення.

Також зазначається, що таким чином “військове” ПДФО залишиться мобільним і прозорим в органах місцевого самоврядування і продовжить служити нашій спільній перемозі.

Коломийська влада просить зберегти в державному бюджеті на 2024 рік доходи в місцеві бюджети військових ПДФО та 64% ПДФО із замороженням реверсних вилучень.

24 депутати підтримали це рішення, 9 депутатів не голосувало.

Нагадуємо, велика частина доходів до бюджету Коломийської громади – податки військовослужбовців. Однак нещодавно Міністерство фінансів запропонувало забрати з бюджетів громад «військовий» ПДФО.

Детальніше: “Нема грошей – нема що робити”: міський голова Коломиї висловився щодо вилучення ПДФО військових з бюджету

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору