Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ртутний, безконтактний чи електронний? Який термометр обрати коломиянам

Вимірювання температури тіла є одним з основних методів домашнього визначення будь-якого захворювання. Адже її підвищення якраз і сигналізує про те, що у нас, на даний момент, відбувається якийсь запальний процес. Тривалий час в аптечці майже кожного коломиянина був ртутний термометр, та сьогодні вибір градусників набагато ширший.

Інформатор ділиться з Вами різноманіттям термометрів.

Ртутний термометр

Напевне, всі знають, як виглядає такий термометр. Це прилад у вигляді довгастої скляної колби з капіляром, що містить в собі ртуть. Використовують його в основному для вимірювання температури тіла під пахвою. З плюсів такого термометру є його точність.

Що стосується негативних характеристик, то сьогодні суспільство помалу відмовляється від використання такого градуснику через ртуть, адже вона є досить небезпечною для організму людини. Такий термометр потрібно струшувати перед кожним використанням, це стає причиною того, що він вислизає з рук й розбивається. Використовувати його потрібно обережно й не давати дітям без нагляду дорослих. Вартість такого термометра від 100 до 250 гривень, все залежить від виробника та аптеки, в якій ви будете його купувати.

До теми: Інфоматор вже розповідав про те, як діяти коломиянам, якщо розбився ртутний термометр.

Електронний градусник

Не так давно він прийшов на зміну ртутному термометру. Відображає досить точні результати вимірювань, крім того,  зручний у використанні. Часто такі термометри мають гнучкий наконечник, ним зручніше вимірювати температуру дітям, адже немає страху розбити його. Виробники також додають LED – дисплей з підсвічуванням чи звуковий сигнал, який сповіщає про закінчення процесу вимірювання температури. Середня вартість: від 70 до 220 грн за шт.

Безконтактний термометр

Ще їх називають інфрачервоний. Багато з Вас зустрічалися з такими термометрами під час пандемії COVID-19, тоді вони здобули особливу популярність. Такі градусники стали випускати порівняно недавно.  Для проведення діагностики достатньо направити інструмент на лоб або зап’ясті досліджуваної людини на відстані 4-6 см. До речі, ними також можна вимірювати температуру продуктів, води чи повітря. Безперечним мінусом такого термометра є його ціна, в середньому від 600 до 1800 гривень.

Безртутний медичний термометр

Виглядає такий градусник так само, як і ртутний, проте рідина, яка знаходиться всередині, це суміш галію, індію та цинку. Ці речовини не токсичні, та не шкодять навколишньому середовищу. Тож, якщо при струшуванні він випадково впав та розбився, достатньо всього лиш зібрати всі частинки, які розлетілися. Особливостей і складнощів при використанні немає. Для тих, хто користувався ртутним термометром, перехід не буде складним. Зараз такі градусники є одними з найпоширеніших в аптеці. Ціна – 74-130 гривень за один.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору