Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї мешканці ОСББ стурбовані, що міська влада може забрати в них прибудинкову територію

Мешканці ОСББ на вул. Франка, 48а занепокоєні, що коломийська влада має намір збудувати дорогу до дитячого садка через їхню прибудинкову ділянку. Якщо в них заберуть цю територію, то біля будинку не буде зелених насаджень та місця для дитячих майданчиків.

Деталі розповість Інформатор.

ОСББ “Злагода” на Франка, 48а межує із дитячим садочком №3 “Берізка”, про реконструкцію якого розмови ведуться вже впродовж кількох місяців. Мешканці будинку побоюються, що через наміри влади щодо цього ЗДО вони залишаться без прилеглої ділянки. Із заявою до міських урядників звернувся голова ініціативної групи ОСББ Ярослав Романюк на сесії Коломийської міської ради.

“Ми, мешканці ОСББ “Злагода”, просимо вас надати вичерпну інформацію щодо дій міської влади, зокрема обстеження прибудинкової ділянки нашого будинку та прилеглих ділянок та недіючої котельні на території дитячого садка “Берізка”, що межує з приватним будинком пана мера, обраного громадою для захисту прав та інтересів мешканців нашого міста і нас зокрема. Ми обурені і стурбовані даною ситуацією, що склалася діями нашої влади, яка мала б відстоювати інтереси громадян, а відстоює корисливі інтереси свої. З уст мера прозвучало безпосередньо про намір будівництва дороги через територію дитячого садочка і прибудинкову, яка належить ОСББ “Злагода”, – мовив пан Ярослав.

Чоловік стверджує, що “дуже активні дії мера” спровоковані тим, що мешканці зараз на початковій стадії приватизації прилеглої ділянки.

“За припущенням, саме на цій ділянці старої неіснуючої котельні можливо буде будівництво якоїсь багатоповерхівки”, – додав Романюк.

Також мешканців турбує питання, пов’язане з дитячим садочком.

“Проблема в тому, що котрий раз, перебуваючи на посаді, планується ліквідація чи реорганізація зі скороченням штату працівників ЗДО. Ну й, можливо, заволодіти частиною землі того ж садочка, на якому розташовані ігрові майданчики для дітей”, – заявив голова ініціативної групи.

Читайте детальніше: Яка доля садочка №3 в Коломиї: прямі питання і відповіді влади міста

Крім того, коломияни просять надати відповідь про дії та наміри, як представників влади, про будівництво автомобільних стоянок довкола садка.

“Відколи влада почала турбуватися про батьків, які привозять дітей до дитячого садка?” – запитує пан Ярослав.

Він наголошує, що мешканці категорично протестують проти будь-яких дій на прилеглій до будинку земельній ділянці із зеленими насадженнями, оскільки внаслідок цього не залишиться навіть кількох метрів для дитячих майданчиків, які будуть встановлювати біля будинку.

“За словами мера, ОСББ належить й достатньо буде 2-3 метрів біля будинку, решту землі належить міській раді”, – каже Романюк.

Мешканці ОСББ просять надати їм можливість завершити розпочату приватизацію та відмовитись від будівництва дороги через подвір’я ОСББ “Злагода”.

На сесії міської ради розглядалось питання щодо демонтажу гаражів, які знаходяться на ділянці біля ОСББ на Франка,48а. Ярослав Романюк зазначив, що мешканці мають дозвільні документи на офіційне встановлення гаражів роздільного типу. Депутати все ж підтримали рішення “Про затвердження порядку демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, рекламних конструкцій, вивісок, тимчасових (металевих) гаражів та тимчасових споруд на території Коломийської ТГ.”

Інформатор слідкуватиме за ситуацією.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору