Інформатор Коломия

ВЛАДА

Яка доля садочка №3 в Коломиї: прямі питання і відповіді влади міста

27 червня біля ЗДО №з “Берізка” міський голова Богдан Станіславський мав записати сюжет для коломийського телебачення про те, що планує робити із садком. Але активісти з батьківського комітету вирішили поставити питання самі. Неочікувано зустріч переросла у дискусією.

Інформатор знає деталі.

Понад 25 активних батьків прийшли до садочку “Берізка”, аби дізнатися, яка доля чекає на заклад, де виховуються їхні діти. Через брак комунікації влади щодо змін у цьому закладі освіти, кажуть матусі, з’явилося чимало чуток.

Зокрема поміж батьків поширилась думка, що через реконструкцію садка заклад буде довший час зачинений. А ще, що його мають зробити приватним. Чимало питань виникло і щодо приєднання садка до гімназії ім. Михайла Грушевського.

5 млн грн на реконструкцію

Проект реконструкції садочка “Берізка” виник ще 2021 року. З того часу виділили на саме тільки виготовлення проєктно-кошторисної документації.

А минулого року вже встигли замовити і коригування цього проєкту. За це Коломия заплатила 1 млн 340 тис грн, каже міський голова.

Деталі: У Коломиї відкоригували проєкт реконструкції дитячого садка за 1 млн 340 тис грн. Що планують робити і хто за цим стоїть?

За словами Богдана Станіславського наразі мова йде лише про 5 млн грн на реконструкцію садочка. Порадившись із директоркою ДЗО №3 у ратуші вирішили не чіпляти саму будівлю і зупинитися лише на благоустрою подвір’я садка: привести до ладу доріжки (викласти плиткою), встановити нові майданчики, замінити огорожу, павільйони (тіньові навіси).

Відтак, про 59 млн грн на реконструкцію садочка наразі не йдеться.

До теми: Реконструкція дитячого садка №3 у Коломиї обійдеться у понад 59 млн грн

Чи стане садок приватним

На це питання міський голова Коломийської громади однозначно відповів, що ні. І навіть у планах влади такого не було.

Що ж наштовхнуло коломиян на таку думку?

Взимку в дошкільні заклади Коломиї пішли на тривалі канікули, і навіть по святах було оголошено, що садки ще не відчиняються, натомість буде працювати черговий садок.

Тоді ж Інформатору міський голова в коментарі сказав, що навчання дітей у садках дорого обходиться бюджету: Богдан Станіславський назвав суму в близько 16 тис грн на місяць за одну дитину і навів приклад приватного – католицького садочка в Коломиї, де вартість навчання складає 4200 грн на місяць. Знає з особистого досвіду, адже його дитина ходила саме в цей садок.

А ще згадана Католицька школа та дитячий садок Святого Папи Івана Павла ІІ розташована через дорогу від садка “Берізка”, також у мікрорайоні Франка. З цього і зародилася думка, що ЗДО №3 можуть зробити приватним.

До слова, приміщення під цей заклад освіти передала у користування Коломийська міська рада. Заснували – “Карітас Коломия” у співпраці з Коломийською єпархією УГКЦ.

Чи буде парковка на території садка

У готовому проєкті є також будівництво майданчика для стоянки авто.

“Все, що передбачено проєктом реконструкції, буде на території садка, на комунальній власності, – стверджує мер Коломиї Богдан Станіславський. – Бо це не є нормально (бо я живу тет вже 20 років), коли привозять дітей і ви подивіться, скільки тут машин. І така сама ситуація з іншого боку. І тому проєктанти мали завдання: передбачити парковку”.

 Але батьки вважають, що робити заїзд і стоянку на території садка не є безпечно для дітей, а крім того частина ігрової зони піде під площадку для авто.

Голова Коломиї сказав, що якщо батьки не хочуть, то парковку можуть не робити.

Наразі ж навіть ще не оголошено тендери на закупівлю послуги благоустрою території дитячого садка.

Інформатор продовжує стежити за важливими подіями в місті та районі. Якщо маєте цікаві повідомлення – телефонуйте 096 545 8237.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Наталка Сандецька

Нагору