Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Антимонопольний комітет оштрафував “Коломияводоканал”

Комунальне підприємство “Коломияводоканал” встановлювало в Технічних умовах на приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення не передбачені законодавством вимоги та видавало технічні умови пізніше встановленого законодавством терміну. Такі дії визнали порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Пише Інформатор, посилаючись на Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Зазначається, що КП «Коломияводоканал» у період 2019-2021 років та січня-листопада 2022 року для видачі технічних умов на приєднання до систем вимагало у замовників копії документів про право власності на об’єкт, містобудівних умов забудови, рішення органу місцевого самоврядування про надання дозволу на будівництво тощо. Не надавши такі документи, споживач не мав можливості отримати технічні умови на приєднання. Водночас, перераховані вимоги не передбачено Правилами користування системами централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення в населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України 27.06.2008 №190.

Окрім цього, під час дослідження Відділення виявило непоодинокі випадки, коли згадане комунальне підприємство видавало технічні умови замовникам пізніше встановленого законодавством 10-ти денного терміну (до місяця і більше часу).

При цьому, споживачі не мають можливості відмовитись від послуг підприємства та звернутись до іншого суб’єкта господарювання, оскільки КП «Коломияводоканал» є єдиним надавачем послуг на відповідному ринку в межах своєї території.

За порушення законодавства про захист економічної конкуренції адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ оштрафувала відповідача на 30 000 гривень за кожне порушення (60 000 грн сумарно).

Варто зауважити, що під час розгляду справи, підприємство проінформувало, що припинило описані порушення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору