Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Осінні місця для відновлення | Крапельковий та Бухтівецький водоспади

Осінні місця для відпочинку| Крапельковий та Бухтівецький водоспади

Ще такі сонячні та теплі осінні вихідні зазвичай провести, насолоджуючись природою. Ідеальним місце для відновлення сил та відпочинку від міської метушні стане мальовничий Крапельковий водоспад.

Таку чудову місцину знайшли наші франківські колеги з Інформатора.

Крапельковий водоспад знаходиться всього за 65 км від Коломиїу селі Букове, що біля Надвірної. Його висота – 10 метрів. Вода у водоспаді гірська, відповідно холодна, але надзвичайно чиста. Втім, водоспад зачаровує своєю витонченістю, а ще унікальний тим, що тут можна зайти за потік води і глянути на світ через призму його крапель. Це особливі відчуття.

Мабуть ви здогадалися, звідки його назва. Сам водоспад утворився на місці, де невеличкий гірський потічок падає згори скельного масиву флішового типу на дно каньйону річки Бухтівець. Напір води тут зовсім невеликий, тому у посушливу пору року вода долітає вниз окремими краплями. Це і вражає найбільше — можна роздивитися кожну краплинку води окремо. Така особливість водоспаду і стала поштовхом до формування його назви.

Як доїхати?

Крапельковий водоспад знаходиться за 65 км від Коломиї. Автівкою туди можна добратися до 1,5 год. Автобусом потрібно доїхати до села Пасічна, а далі приблизно 50 хвилин йти до локації.

Онлайн-карти приведуть вас до вказівника “Бухтівецький водоспад”, він знаходиться неподалік від Крапелькового. Можете спочатку помилуватися ним, і залишити тут автівку. Далі шукайте стежку вниз (полога трав‘яна веде до місця відпочинку – там є альтанки та мангали, а кам‘яна стрімка — до водоспадів). Вибирайте останню і повільно вниз. Як тільки ви спустились, перейдіть ріку і за кущами ви знайдете його — диво Карпат або Крапельковий водоспад.

Бухтівецький водоспад. Фото: Karpatium

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору