Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї готові заплатити 33 млн грн за реконструкцію тиру під укриття

у Коломиї готові заплатити 33 млн грн за реконструкцію тиру під укриття

3 жовтня управління комунального господарства оголосило тендер на реконструкцію тиру під укриття, очікувана вартість робіт – понад 33 млн грн.

Інформатор знає деталі.

За два дні до повномасштабної війни покинутий і захаращений тир Коломийського ліцею №1 взялися вичищати. Згодом силами батьків, активістів та меценатів за підтримки міськради цей тир таки привели до пуття. Тоді, попри те, що левову частину робіт і витрат на себе взяли підприємці, міський голова не засоромився вийти в прямий ефір і похвалитися відновленим тиром. Це було у березні 2022 року.

3 жовтня 2023 року управління комунального господарства оголосило тендер на реконструкцію цього тиру під укриття.

Варто зазначити, що у ліцеї №1 велетенські підвали і тільки частина з них використовується під укриття. Чому не можна, до прикладу навести лад у підземеллях старого корпусу і для чого нещодавно відремонтований тир переробляти в укриття наразі невідомо. До того ж за 33 млн грн. Це, до слова, трохи менше річних доходів Обертинської громади.

 

За словами директора ліцею №1 Мирослава Граба зараз 950 м² укриттів під новим корпусом не дозволяють з комфортом розмістити усіх учнів коли. Адже така територія розрахована на 1000 учнів, а в ліцею навчається 1356 дітей. Тому-то навчальний процес відбувається у дві зміни.

Попри це розклад склали так, що до 17:00 друга зміна завершується. Шкільний автобус відвозить дітей з сіл додому.

“Тобто великої проблеми нема”, – наголошує Мирослав Граб.

Переобладнаний тир мав би дозволити вчитися в одну зміну. Відтак тир мають збільшити до 50×12 метрів, облаштувати там сховище, роздягальні, місце для стрільби залишиться також.

що ж до підвальних приміщень старого корпусу, то директор не бачить практичного змісту ремонтувати його під укриття, бо там може розміститися до 4 класів, до того ж у приміщенні грибок і рекуператори не здатні подолати цю проблему.

Рішення очільників міста провести реконструкцію тиру директор ліцею №1 всіляко підтримує.

Торги на визначення переможця робіт з реконструкції тиру під укриття на вул. Міцкевича, 3 заплановано на 11 жовтня.

Серед переліку робіт – земляні роботи, зведення монолітних  і цегляних стін, становлення перегородок, колон, перекриття, дверей, штукатурка, гідроізоляція, встановлення опалення і вентиляції, прокладання водопостачання, каналізації, облаштування освітлення, пожежної сигналізації та інше.

Та все ж незрозуміло, чому ця реконструкція оцінюється вартістю 10 двоповерхових будинків у престижних районах міста.

Виконати роботи по реконструкції підрядник має до 31 грудня 2024 року.

Результати тендеру будуть відомі в середині жовтня. Слідкуйте за нашими новинами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору