Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Директора Космацького ліцею покарали за те, що взяв на роботу близьких родичів

Директора Космацького ліцею покарали за те, що взяв на роботу близьких родичів

Директора Космацького ліцею  імені Омеляна Ковча призначили на цю посаду в серпні 2021 року. Він влаштував на роботу у заклад кількох родичів, серед яких дружина, рідний брат та сестра.

Деталі розповість Інформатор відповідно до постанови.

Як керівник закладу він прийняв на роботу свою дружину та призначив її лаборантом кабінетів фізики та хімії, рідного брата – на посаду вчителя фізичної культури та керівником гуртка, рідну сестру – класним керівником.

Відповідно директор не вжив заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомив вищестоящий орган – відділ освіти, молоді та спорту Космацької сільської ради, про наявність у нього реального конфлікту інтересів, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.172-7 КУпАП.

Зазначається, що у ліцеї також працює вчитель англійської мови, що є близькою особою керівника закладу.

Щодо цього, то відносно директора Космацького ліцею імені Омеляна Ковча застосовано заходи зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів у вигляді здійснення ним повноважень щодо його близької особи (вчителя англійської мови) – під зовнішнім контролем.

Постановою Косівського районного суду директора Космацького ліцею імені Омеляна Ковча визнано винуватим за ч.1 ст.172-7 та ч.2 ст.172-7 КУпАП, та на підставі ст.36 КУпАП накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 грн.

З постановою директор не погодився та оскаржив її в апеляційному порядку.

Втім, Івано-Франківський апеляційний суд постановив апеляційну скаргу залишити без задоволення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору