Інформатор Коломия

ВЛАДА

Понад пів мільйона на рекламу й маркетинг: витрати з бюджету Коломиї

За 9 місяців 2023 року з бюджету Коломиї витратили понад пів мільйона гривень на рекламу й промоцію, і це не враховуючи зарплат відділу комунікації та інформаційної політики, де двоє працівників займаються піаром міського голови, ведуть соцмережі, фотографують та наповнюють сайт.

Інформатор порахував цьогорічні витрати на піар, інформаційні та рекламні послуги.

Піар на телебаченні

Найбільше Коломийська міська рада для промоції заплатила за послуги телеканалів: із ТРК “НТК” та ТРК “РАІ” заключили договори на 150 тис грн. з кожним.

Та ще 30 тис грн мають заплатити ТРК “Галичина” за виготовлення інформаційних відеоматеріалів.

Відтак послуги телеканалів обійшлися ратуші третину мільйона: 330 тис грн.

До слова, у 2022 році ці суми були набагато менші. Минулого року відповідні закупівлі відбулися на загальну суму майже 90 тисяч гривень: по 44 775,00 грн кожному. Але згодом міська рада заключила ще два договори з цими телерадіокомпаніями на загальну суму 30 000 грн. наприкінці року ТРК “НТК” також надавала послугу виготовлення і розповсюдження інформаційних матеріалів за 44 775 грн.

Деталі: Скільки Коломия, Надвірна та Городенка витрачають на ЗМІ та промоцію

Реклама й маркетинг міськради

На рекламні та маркетингові послуги з січня по вересень Коломийська міська рада витратила 210 тис грн. Це переважно виготовлення інформаційних матеріалів.

Договори на ці послуги заключали з двома коломийськими підприємцями: Бабинюк та Городчук. Аналізуючи електронні адреси цих підприємців, не важко встановити, що насправді мова йде про рекламні агенції “49 ідей” та “Колібрі”.

ФОП Бабинюк Б.Я. користується електронною адресою 49i.office@gmail.com.

ФОП Городчук В. Т. має електронну адресу kolibri.design2@gmail.com.

Зареєстрована на початку 2023 року підприємиця Городчук Валерія Тарасівна за цей період заключила договорів з Коломийською міською радою на 89 433 грн.

Решту договорів заключили з ФОП Бабинюк Б.Я. Йдеться про 122 300 грн за виготовлення і розміщення рекламної продукції.

Відтак за інформаційні послуги за 9 місяців 2023 року Коломийська міська рада витратила 540 тис грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com.

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору