Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Судитимуть ватажка банди, що займалась рекетом на Прикарпатті

Судитимуть ватажка банди, що займалась рекетом на Прикарпатті

Лідер банди, яка “вибивала” у прикарпатців неіснуючі борги, відбирала автомобілі, документи та навіть бізнес, довгий час переховувався за кордоном. Його вдалося затримати й у вересні цього року екстрадувати з Королівства Бельгія в Україну, де тепер судитимуть.

Деталі розповість Інформатор, посилаючись на прокуратуру області.

Обвинувачений створив злочинну групу з ще 4 неодноразово судимих громадян. Впродовж 2021 року з метою незаконного збагачення поширювала злочинний вплив на Івано-Франківщині.

Банда із зброєю та насильством вимагала в потерпілих та їх родичів неіснуючі борги, протиправно заволодівали майном та автомобілями, викрадали та привласнювали офіційні документи. Серед об’єктів їх злочинних посягань також товариство з обмеженою відповідальністю, яке вони захопили, погрожуючи розправою його керівникам та завдавши збитків на мільйони гривень.

У лютому 2022 року правоохоронці провели понад 50 обшуків, під час яких вилучили великий арсенал зброї та боєприпасів, засоби зв’язку та інші докази злочинної діяльності.

Організатор групи з лютого 2022 року переховувався і перебував у міжнародному розшуку, а в січні  2023 року його затримали бельгійські правоохоронці. Щоб екстрадувати підозрюваного органи прокуратури звернулися з відповідним клопотанням  до компетентних органів Королівства Бельгія.

За вказані правопорушення йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору