Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

По чому цигарки на чорному ринку і як суд покарав мешканку Надвірної, яка незаконно збувала цигарки без акцизів

У Надвірній продавщиню судили за те, що збувала незаконно виготовлені сигарети у кіоску, де мала право продавати лише чай і каву. Під час обшуку у неї виявили 569 пачок сигарет відомих брендів, а також немарковані цигарки, упаковані в зіп-пакети.

Інформатор розповість деталі.

За даними вироку суду у справі мешканки Надвірнянщини, яка нелегально збувала незаконно виготовлені цигарки йдеться про те, що з початку квітня 2023 року по 10 липня 2023 року вона придбала в Інтернеті тютюнові вироби без марок акцизного податку.

“При цьому вона не була особою, зареєстрованою в установленому законом порядку як суб`єкт підприємницької діяльності та не мала ліцензії на право здійснення оптової чи роздрібної торгівлі тютюновими виробами”, – зазначається в матеріалах справи.

У кіоску з продажу кави і чаю, розташованому поряд будинку, жінка без відома власника торгового приміщення збувала ці цигарки.

Читайте також: Надвірнянські поліцейські вилучили у чоловіка цигарок на понад 200 тис грн

Вартість незаконно виготовлених тютюнових виробів залежала від зовнішнього виду, зокрема, ціна 20 сигарет без марок акцизного податку, упакованих в полімерний «зіп-пакет» становила 30 грн, водночас вартість сигарет, упакованих в картонні пачки без марок акцизного податку від 38 грн до 46 грн («SOBRANIE LONDON» – 38 – 42 грн, в залежності від кольору упаковки, «SOBRANIE LONDON/SINSE 1879» – 41 грн, «SOBRANIE», «BRUT» – 43 грн, «ROTMANS KING SIZE» – 44 грн, «ROTMANS DEMI» – 46 грн).

Так суд встановив, що 4 квітня об 11:30 жінка збула дві пачки цигарок: одні були упаковані в зіп-пакет, другі – нібито «SOBRANIE».

Другий факт незаконного продажу зафіксований 8 травня цього року, тоді у неї придбали 3 пачки цигарок.

10 липня 2023 року відбувся обшук, під час якого правоохоронці виявили 569 пачок сигарет відомих торгових марок без акцизу.

Суд у цій справі відбувся 4 вересня. Жінка беззаперечно визнала себе винною у вчиненні злочину і пішла на угоду з прокурорами.

Її діяльність класифікували як злочин невеликої тяжкості і суд призначив міру покарання у вигляді штрафу в розмірі 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000 грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Горе-підприємицю відпустили.

Фото ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору