Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Не до курортів, а для лісовозів: “Ліси України” прокоментували ремонт гірської дороги за 30 млн грн

Не до курортів, а для лісовозів: "Ліси України" прокоментували ремонт гірської дороги за 30 млн грн

В державному підприємстві “Ліси України” заявили, що лісова дорога у Надвірнянській філії, яку мають відремонтувати за майже 31 млн грн, не має відношення до приватного гірськолижного курорту.

Пише Інформатор.

“Ліси України” повідомило, що спростовує інформацію, нібито держпідприємтво будує нову дорогу, яка має з’єднати курорти “Буковель” та “Бистриця”, мовляв, інформація не відповідає дійсності.

Зазначається, що “Ліси України” справді капітально відремонтують стару лісову дорогу, яка не ремонтувалась понад 35 років. Втім, за їхніми словами, проведення ремонту обумовлено наявністю поруч із дорогою лісосічного фону.

“Внаслідок руйнування існуючої дороги завантаження лісовозів замість 20 м³ наразі знижено в середньому до 10-12 м³, що призводить до значних втрат в логістиці. За відсутності ремонту дорога вже цієї зими може стати непроїзною. Відновлення дороги значно зменшить собівартість заготівлі та збільшить сплату податків у державний бюджет”, – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, ДП “Ліси України” уклало три договори що ремонту доріг з фірмою “ПБС”, згідно яких в 3 урочищах Довжинецького лісництва. В урочищі Довжинець-Столи дорога вартуватиме 14 940 136 грн; в урочищі Столи – 13 860 706 грн, в урочищі Середній Полянський – 1 792 385 грн. Таким чином загальна вартість робіт — 30 593 227 грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору