Інформатор Коломия

ГРОШІ

Військовослужбовці можуть безкоштовно паркуватися у Коломиї

Військовослужбовці можуть безкоштовно паркуватися у Коломиї

12 жовтня на засіданні 48 сесії Коломийської міської ради обговорювали проблему безкоштового паркування для військових на платних парковках у Коломийській громаді.

Інформатор ділиться деталями.

Коломияни знають, що у будній день знайти паркувальне місце у Коломиї складно, а безкоштовне – майже нереально. Для учасників бойових дій вже давненько була розроблена пільга на безкоштовне паркування, та була одна пробема – працівники інспекції з паркування штрафували автівки військових, адже на них не було маркування. Саме тому багато військовослужбовців залишали за лобовим склом власні посвічення УБД, щоб їх автомобілі можна було розпізнати.

Саме цю проблему на сесії міської ради висвітлили керівниці КП “Коломия Паркосервіс” Лілії Остафійчук. Та, як виявилося, механізм маркування таких автомобілів вже діє в місті. Проте чому про нього невідомо більшості населення залишається питанням.

Пані Лілія зазначає, що підприємство внесло в систему для інспекторів з паркування вже близько 200 військових, тож коли працівник перевіряє номер автомобіля, в системі зазначається, що транспорт належить учаснику бойових дій й штраф не накладається.

Для того, щоб військового внесли до такої системи, йому чи їй потрібно принести до КП “Коломия Паркосервіс” квиток УБД, а також документи на автомобіль.

До слова, ми писали, що керівниця КП “Коломия Паркосервіс” не знає скільки у Коломиї паркомісць.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору