Інформатор Коломия

ВЛАДА

80 тис матеріальної допомоги і щедрі преміальні: які офіційні прибутки заступника міського голови Михайла Качанського

80 тис матеріальної допомоги і щедрі преміальні: які офіційні прибутки заступника міського голови Михайла Качанського

Михайло Качанський зараз відає питаннями освіти в Коломиї, хоча у цій сфері ні дня не працював. У ратушу прийшов одразу, як тільки звільнився з ТОВ “Станіславський” і встиг дорости до заступника міського голови. Але поміж коломиян причепилося  прізвисько “фотограф”, адже саме він супроводжував і знимкував Богдана Станіславського під час передвиборчої кампанії. Зараз Михайло Качанський обходиться місту в кругленьку суму. Його офіційні доходи на місяць сягають 5-ти зарплат вихователів.

Про все за порядком розповість Інформатор.

28- річний Михайло Качанський до роботи в коломийській ратуші 2 роки працював ведучим на «Радіо Карпати», а потім подався у політику: був прес-секретарем партії “Самопоміч”, а потім – у ТОВ “Станіславський”. 

Але цього досвіду виявилось досить, аби керувати питаннями освіти у Коломийській міській раді.

До речі, Михайло Качанський не місцевий: він народився у селі Маринопіль Галицького району.

Закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника за спеціальністю «Історія та археологія».

Його стрімка кар’єра в ратуші почалась ще з допомоги Богдану Станіславському на виборах, але про цей досвід у офіційній біографії не йдеться.

Аж цілий тиждень він пропрацював радником міського голови і був призначений на посаду начальника відділу інформаційної політики Коломийської міської ради. Але не дивуйтесь, це поширена практика останніх років у ратуші. Таким чином вони оминають конкурс на прийняття в органи самоврядування, щоб нові працівники часом не перевчилися, вивчаючи Конституцію України і добірку законів, які має знає кожен службовець місцевої ради.

1 квітня 2021 року відділ комунікації та інформаційних технологій переріс в ціле управління, його й надалі очолював Михайло Качанський, аж доки 1 лютого 2022 року не став заступником міського голови Богдана Станіславського.

Читайте також: Персони ратуші: на зарплату головного озеленювача за 2022-2023 рр з бюджету Коломиї витратили понад 1 млн грн

Скільки Коломия витрачає на заробітну плату Михайла Качанського

За 2022 рік нараховано з міського бюджету понад пів мільйона гривень (503 877 грн).

Чистими на руки за 2022 рік вийшло 405 461 грн. Відтак середня заробітна плата заступника міського голови сягає 33 788 грн на місяць.

Але, якщо ви уважно придивитесь, то побачите, що у жовтні минулого року з бюджету Коломийської громади йому на зарплату пішло понад 113 тис грн.

А все тому, що цього місяця Михайло Качанський взяв 29 тис грн відпускних і дві матеріальні допомоги по майже 40 тис грн: на вирішення матеріально-побутових питань та на оздоровлення. Другу матеріальну допомогу віднесли у графу “інші”.

Премії Михайла Качанського на початку року не перевищували 10 тис грн, а вже з травня стрімко зросли до 15-19 тис грн. Відтак за рік на преміювання заступнику пішло понад 171 тис грн. Ще були понад 11 тис грн інших витрат.

Надбавка “за високі досягнення в праці” також не оминула увагою Михайла Качанського: за рік набігло майже 70 тис грн.

Тим часом вчителі та вихователі працювали без премій та надбавок.

Детальніше – у  таблиці.


За перші 9 місяців 2023 року з бюджету громади на зарплату заступнику витратили 371 656 грн.

Із вирахуванням податків виходить за цей період Михайло Качанський офіційно збагатився на 299 184 грн. Відтак у 2023 року середня заробітна плата не сильно змінилася і становить 33 243 грн на місяць.

Преміальні Михайла Качанського у другий рік війни не були скромнішими, навпаки – зросли. Так середня премія його сягає 15 700 грн, за 9 місяців це витягло з міського бюджету 141 500 грн.

Надбавка “за високі досягнення в праці” Качанському коштувала місту 47 800 грн за 9 місяців.

На відпускні витратили понад 31 тис грн. Матеріальну допомогу у 2023 році заплатили наразі тільки одну в розмірі 39 300 грн.

Ще 8500 грн пішло на лікарняні за цей період.

Детальніше -у  таблиці.

 

А нам лишилося тільки нагадати, що понад 70% доходів у бюджет Коломийської громади – податки військових.

Інформатор продовжує стежити за витратами з міського бюджету. Якщо вас цікавить, скільки місто витрачає на заробітну плату певного службовця ратуші – пишіть нам на пошту  kl.informator@gmail.com.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram.  Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору