Інформатор Коломия

ГРОШІ

Персони ратуші: на зарплату головного озеленювача за 2022-2023 рр з бюджету Коломиї витратили понад 1 млн грн

Василь Михайлищук – багаторічний працівник Коломийської міської ради. За ці роки його посадовий оклад сягнув 29-33 тис грн на місяць. Але і це не заважає нараховувати йому щедрі надбавки, доплати і премії. Нагадаємо, понад 70% доходів у бюджет Коломийської громади – податки військових.

Інформатор розповість детальніше.

61-річний Василь Михайлищук почав свою кар’єру в далекому 1986 році, приймав заяви населення у  житловоексплуатаційній конторі № 3. Потім став майстром, а відтак – головним інженером. Від дня, коли з’явився в конторі, встиг за пів року дорости до начальника ремонтно-будівельної дільниці.

З 1995 до 1997 року був інженером з охорони праці Коломийського водоканалу.

Потім знову повернувся у тодішній ЖЕК, але вже начальником дільниці №4.

З квітня 2011 року по сьогодні є директором КП «Зеленосвіт», що займається озелененням та освітленням у Коломийській громаді.

Вже працюючи здобув у 2006 році вищу освіту за спеціальністю “Геодезія, картографія та землевпорядкування” в інституті управління природними ресурсами.

За 36 років роботи отримав грамоти обласної та міської рад і почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг України».

Що ж до заробітків Василя Михайлищука, то його послуги місту за 2022 р. та 9 місяців 2023 року обійшлися платникам податків у понад 1 млн грн.

Нагадаємо, раніше Інформатор аналізував доходи з бюджету головного комунальника міста Андрія Радовця. Детальніше у статті Чверть мільйона на премію під час війни головному комунальнику Коломиї.

На руки із вирахуванням податків отримав 807 339 грн. Відтак середня заробітна плата головного озеленювача Коломиї сягає 38 444 грн.

Найбільші виплати Василю Михайлищуку за останні роки сягали чистими понад 52 тис грн (грудень 2022 року) та 67,5 тис грн у березні 2023 року.

У директора КП “Зеленосвіт” чималий посадовий оклад – у середньому 31 тис грн.

Але й цього виявилось замало: з серпня 2022 року він отримує ще надбавки і доплати. Так за цей період він отримав понад чверть мільйона (264 482 грн додатково).

Але і це не все. Ще було майже 47 тис грн відпускних.

Ну, і премії. Куди ж без них у міськраді Коломиї!При такому високому окладі майже 46 тис грн преміальних виплатили з міського бюджету Василю Михайлищуку за цей рік. Найбільша премія складала 33 500 грн.

Детальніше – у таблиці.

Чи варті послуги випускника інституту природніх ресурсів таких витрат – судити вам. Наразі одна з найбільш дискусійних тем – озеленення у Коломиї – вказує на те, що не все так перфектно у роботі КП “Зеленосвіт”, який очолює Василь Михайлищук.

До теми: Гра в демократію або ”йой най буде”. Як приймаються рішення про зрізку дерев в Коломиї

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору