Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Розгляд справи щодо псевдоволонтера Хемича зупинили, бо його мобілізували в ЗСУ

Скандальна справа Віталія Хемича, який під виглядом волонтера збирав гроші для військових і привласнював їх,  затягнулася на понад рік. Однак тепер судове провадження довелось зупинити, оскільки обвинуваченого призвали в армію.

Деталі довідався Інформатор Калуш.

Минулого року слухання відклали через те, що Хемич розірвав співпрацю із своїм адвокатом. Сьогодні він мав з’явитися до суду з новим адвокатом й повинні були відбутися судові дебати з підсудним.

Втім, судді Олександра Кардаш заявила, що до початку судово засідання надійшла інформація, про те, щоб обвинувачений Хемич Віталій Ігорьович мобілізований у військову частину для проходження базової загальновійськової підготовки до навчальної частини. Тобто обвинуваченого мобілізували в ЗСУ. На судове засідання він не з’явився, надав лист та копії документів через родичів.

Суддя запитала думку прокурора щодо можливості слухання справи.

“Суд зупиняє провадження, якщо обвинувачений призваний до проходження військової служби за призовом під час мобілізації, до звільнення його з військової служби. За таких обставин вважаю, що провадження необхідно зупинити у зв’язку з цим”, — відповіла вона.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору