Інформатор Коломия

ГРОШІ

У суботу, 28 жовтня, о 10:00 біля ратуші у Коломиї відбудеться акція громадського спротиву

У суботу, 28 жовтня, о 10:00 біля ратуші у Коломиї відбудеться

На площі Відродження перед будівлею міської ратуші 28 жовтня о 10:00 відбудеться акція громадського спротиву “Гроші на ЗСУ” проти розтрати під час війни і за збільшення видатків на закупівлю дронів для захисників.

Повідомляє Інформатор.

Такі акції заплановані по десятках міст України. Коломия як місто, яке найбільше доходів отримує з податків військовослужбовців, також долучається до спротиву.

Нагадаємо, цього понеділка акція проти розтрати бюджетних коштів і за підтримку ЗСУ відбулась під стінами міськради. Понад сотню людей вимагали направити левову частину доходів на закупівлю дронів, тепловізорів та інших речей. яких потребують військові.

Після акцій протесту є певні зрушення у кількох містах: Київ збільшує допомогу військовим з міського бюджету на 1,2 млрд грн, загалом – майже до 7,5 млрд на рік. Також у Черкасах заморозять усі будівельні роботи, а видатки спрямують на ЗСУ.

Учасників акції у Коломиї, що відбулась у понеділок, 23 жовтня, влада Коломийської громади не почула. За цей час підрозділи міськради оголосили з десяток тендерів на понад 8 млн грн на асфальтування, брукування та придбання комунальної техніки.

Нагадаємо, заступниця міського голови Коломийської громади повідомила, що гроші для захисників виділяють, до прикладу за цей рік набігло більше 90 млн грн. Тут мусимо нагадати, що бюджет Коломиї перевищує 1 млрд 200 млн грн і наповнюють його на понад 70% якраз податки військових.

Тобто на від загальної суми Коломия допомогла війську на 9%. І це ще не все, адже тільки 4-5% з цих витрат пішли на дрони, все інше – на бруківку на плацах військових частин міста, вікна, двері та ремонти у корпусах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору