Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї під ратушею знову збиралися активісти: що вирішували?

У Коломиї під ратушею знову збиралися активісти: що вирішували?

“Нехай та бруківка гниє на складах” – обурливо заявили сьогодні коломияни під час акції громадського спротиву. 28 жовтня громада вдруге за тиждень вийшла під міську раду, щоб висловити своє обурення щодо мільйонних розтрат з бюджету міста та із вимогою віддати ці гроші на ЗСУ. Ніхто з місцевих обранців на збори так і не з’явився.

Як і минулого разу Інформатор відвідав мирну акцію і ділиться найголовнішим з неї.

Такі акції проводять по десятках міст України. Коломия як місто, яке найбільше доходів отримує з податків військовослужбовців, також долучається до спротиву. Цього понеділка у Коломиї вже організовували зібрання проти розтрат під час війни. У мережі було тисячі коментарів на їх підтримку, тим часом  більшість диванних активістів далі писанини не пішли.

Так і цього разу, акцію під міськрадою підтримало близько 50 осіб. Втім, активісти готові стояти на своєму.

Минулого разу вони  написали звернення до влади із двома вимогами: по-перше – з 1 листопада не починати нові проект, тобто не оголошувати тендери на ремонти, асфальтування, придбання техніки, по-друге – на наступний рік не закладати в бюджет більше ніж 15% на благоустрій міста.

Позиція активістів незмінна – покращення обороноздатності держави за рахунок відмови від бруківки.

Вони наголошують на тому, що у Черкасах вже вирішили заморозити усі будівельні роботи, а видатки спрямувати на ЗСУ.

Сьогодні учасники акції створили ініціативну групу і будуть вимагати скликання позачергової сесії Коломийської міської ради, щоб організувати хоч якийсь діалог з головою громади Богданом Станіславським та депутатами.

Нагадуємо, міський голова зустрітися з учасниками акції не зміг, натомість  до активістів вийшла заступниця міського голови Зоряна Михалушко. Детальніше у статті: Вранці у центрі Коломиї відбулися мирні збори проти розтрат під час війни

Інформатор слідуватиме за ситуацією.

Як проходила сьогоднішня акція – дивіться у нашому відео.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору