Інформатор Коломия

ВЛАДА

Воскресінецьку кладку, збудована 2 роки тому за понад 8,5 млн грн, уже треба ремонтувати

Стрітенський міст урочисто відкрили 15 лютого 2021 року. Вартість його становила 8 млн 580 тис грн. А попри те перші ознаки неякісних робіт журналісти зафіксували ще того ж року. Зараз ці прояви стали ще більш виразними.

Інформатор на прохання місцевих мешканців звертає увагу міських урядників та потребу ремонту цієї кладки.

Нагадаємо, що стартова вартість робіт сягала біля 7,5 млн грн, але в грудні 2020 року змінили робочий проект і сума зросла до 8,58 млн грн.

Ще у листопаді 2021 року журналіст Євген Гапич заявив, що на зведенні мосту вкрали матеріали.

“Там навіть на болтах та шайбах гровер умудрилися вкрасти. В багатьох місцях тупо закрутили саморізи, які не витримують. 30% болтів тупо повипадали, бо треба було використовувати контргайки”, – писав Євген Гапич.

Ще були претензії до якості дощок:

“Масляна пропитка з дерева злізла. Там мала бути повна пропитка дошок, а не помазюкати пензликом. Відповідно дошка починає гнити”.

У свою ж чергу міський голова Коломиї заявив, що роботи виконані якісно:

“Міст збудований якісно. До прикладу, попередній, той який змила вода, мав довжину близько 100 метрів. Новозбудований – довжиною 336 метрів. Це дозволить споруді набагато ефективніше протистояти повеням”, – сказав тоді Богдан Станіславський.

Але виглядає, що правда таки була за журналістом: зараз на Стрітенському мосту чимало дощок мають мають трухлявість або ж розтріскані. Іржа і відсутність болтів та саморізів помітна неозброєним оком.

Місцеві мешканці кажуть: треба привести кладку до ладу, поки не пізно, бо йдеться про безпеку людей.

Ось, які ознаки пошкодження є сьогодні:

 

Читайте до теми: Відпочинок поруч Коломиї | Воскресінецька гора та Замчище: маршрути, краєвиди і фото

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору