Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відпочинок поруч Коломиї | Воскресінецька гора та Замчище: маршрути, краєвиди і фото

Сьогодні кожен з нас шукає місце, де б можна було прийти до тями, зробити видих-вдих і дати своїй голові трохи спокою. У пошуках такого місця для відновлення Інформатор відправився на дамбу Пруту, а звідти – кладкою у поля між горою Юріїв (Замчище) та Воскресінецькою горою.

Ділимося фото і підказуємо, як зорієнтуватися, аби дістатися пішки чи на велосипеді до Воскресінецької гори або жї трикутного лісу, звідки відкривається панорама на Коломию.

Маршрути

До Стрітенського мосту – підвісної кладки через Прут – можна дістатися за пів години помірною ходьбою. Одразу з мосту ви натрапите на стежку, що веде прямо. Далі два варіанти: тримаючись правої руки, ви можете піднятися на Воскресінецьку гору .

Якщо ж звернете ліворуч, то вийдете на гору Юріїв (Замчище), де до пандемії та війни кілька років поспіль відбувався фестиваль “Трикутник”.

У будь-якому випадку краще користуватися мапами:

Маршрут на Воскресінецьку гору від площі Відродження (ратуші) – ТУТ 

Маршрут на Трикутник від площі Відродження (ратуші) – ТУТ

Як доїхати до кладки

А якщо кортить на природу вже й негайно, а сил небагато, то можете сісти на маршрутку №7.

Переглянути схему руху на DozorR можна ТУТ.

Кінцева зупинка міського автобусу – біля кафе “Під вербами”. Звідти польовою дорогою прямо і ліворуч – і ви вже на дамбі. Стрітенський міст не помітити неможливо.

Веломаршрут

Нагадаємо, що також ви можете скористатися туристичним веломаршрутом «Стежками Воскресінців». Він середньої складності та протяжності й призначений для рекреаційних подорожей.

Маршрут починається від Коломийської ратуші, архітектурної пам`ятки, побудованої, як приміщення для магістрату міста в 1877 році. Далі спускаємося по вулиці Грушевського і повертаємо ліворуч на вулицю Криничну, продовжуємо рухатися вулицею Замковою до першого перехрестя, на якому звертаємо праворуч на вулицю Якова Оренштайна.

Далі починається житловий сектор, який через 400 метрів приведе нас до території Шевченківського озера.

Продовжуємо рух грунтовою дорогою до дамби, тут ми піднімаємося ліворуч на пагорб і рухаємося 2 км до кладки через річку Прут. В літню пору року тут можна поплавати та помилуватися місцевими краєвидами.

Проїхавши кладку, починається складний підйом 1 км до галявини Воскресінецької гори, з якої  відкривається чудова панорама на місто Коломия. Залишивши гору позаду, дорога переходить в лісову стежку, рухаємося ліворуч до роздоріжжя, яке приведе нас до гори Юріїв через 7 км.

Тут знаходиться рекреаційний пункт під назвою «гора Юріїв», де облаштовані місця для проведення дозвілля та відпочинку. Через 500 м від рекреаційного пункту ми натрапимо на приватну міні-сироварню, де можна продегустувати смачні домашні сири родини Стефанців.

Тепер можемо повертатися додому, їдемо до роздоріжжя через сад до підвісної кладки (4 км), рухаємося повз кафе «Під вербами» та повертаємо ліворуч на вулицю Старицького. Дотримуючись маркування прямуємо до міста і до точки початку маршруту (Ратуша).

Які краєвиди відкриваються одразу за Стрітенським мостом

Обирайте також інші місця відпочинку:

Місце сили та величі: озеро Несамовите в Карпатах

Відпочинок поруч | Рушірський водоспад

Відпочинок поруч | Марківський водоспад та найвища гора у Коломийському районі

Високогірна Марківка: цілюща криниця й басейн над урвищем

Енергія гір у селі Шешори

5 місць для сімейного відпочинку неподалік Коломиї.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору