Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті почнуть відстрілювати лисиць

Аби врегулювати кількість лисиць не території Івано-Франківської області, цих хижаків вирішили відстрілювати.

Передає Інформатор, посилаючись на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Відстріл лисиць розпочнеться з 15 листопада і триватиме до кінця року. Цим мають зайнятися групи користувачів мисливських угідь, склад яких має бути погоджений у територіальних громадах. Місця та час проведення відстрілу – в районних державних (військових) адміністраціях і відділах Національної поліції України в Івано-Франківській області.

Під час кожного виїзду неодмінно має бути присутній працівник Національної поліції, спеціаліст державної служби ветеринарної медицини та представник громади, на території якої в цей день проводяться заходи.

Раніше на Прикарпатті розповсюджували вакцину для диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Всі заходи, передбачені кампанією, спрямовані на створення стійкого імунітету до сказу серед диких тварин, адже дикі тварини, а саме лисиці, є основним резервуаром збудника вірусу сказу в навколишньому середовищі. В свою чергу це зменшить ймовірність передачі збудника захворювання до сільськогосподарських та домашніх тварин”, – пишуть в Держпродспоживслужбі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору