Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи готова Коломийська громада до тривалих відключень електроенергії?

Чи готова Коломийська громада до тривалих відключень електроенергії?

Що ближче до зими, то більше розмов про можливі ворожі обстріли та блекаути. 8 листопада у Коломиї відбулася оперативна нарада, де обговорювали готовність громади до тривалих вимкнень електроенергії.

Як у Коломийській громаді готуються до можливих блекаутів – розповість Інформатор.

Як зазначає міський голова, до можливих відключень світла вже готові муніципальні служби, в яких є розроблений план дій у таких випадках.

На території громади мають запрацювати 12 пунктів незламності комунальної власності та ще 6 державних. П’ять таких пунктів вже діють, а саме – на залізничному вокзалі, в приміщеннях ДСНС, поліції, Держпродспоживслужбі та РДА. При можливих вимкненнях першочергово мають запрацювати пункти обігріву в ліцеях №1, 2, 4, 5 та 6.

За словами очільника громади, всі котельні пунктів незламності – на твердому паливі. Вони забезпечені генераторами для подачі тепла. Для громади ще мають закупити ємності для запасу води та забезпечити в окремих місцях освітлення.

Щодо водопостачання для мешканців, то в разі відсутності світла КП “Коломияводоканал” готове до роботи.

КП “Коломиятеплосервіс” вже придбало 84 тонни пелетів і 900 кубічних метрів дров.

Голова громади стверджує, що абсолютно всі котельні мають генератори та запас палива.

“Загалом громада до зими готова. Але це не означає, що пора розслаблятись. Навпаки, треба завжди бути насторожі і намагатись зробити ще більше”, – йдеться у дописі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору