Інформатор Коломия

ВЛАДА

Назвали дві громади Франківщини із “військовим” ПДФО, які скерували найменше коштів на допомогу ЗСУ

Назвали дві громади Франківщини із "військовим" ПДФО, які скерували найменше коштів на допомогу ЗСУ

В жовтні при Івано-Франківській ОВА створили робочу групу “Прозорість та підзвітність”, щоб моніторити державні закупівлі громад. Вже проаналізували витрати Білоберізької та Яремчанської ТГ, які отримують десятки мільйонів гривень надходжень з податків військових, але на потреби армії скерували найменші суми зі своїх бюджетів.

Про це Інформатор довідався зі слів голови Івано-Франківської ОВА.

За словами очільниці області, робоча група дала відповідні рекомендації головам цих двох громад – переглянути витрати коштів і максимально спрямувати їх на потреби війська.

Зокрема, голова Білоберізької громади погодився до кінця року профінансувати запити оборонців загалом на 13 млн грн: придбати автівку для сил ППО, дрони для ТрО та забезпечити фінансовий резерв для потреб військових на наступний рік. Зазначається, що  все це з надходжень податку військовослужбовців.

До слова, у серпні 2023 року Білоберізька сільська рада  купила новесенький кросовер для своїх працівників за майже 1 млн грн.

Голові Яремчанської громади робоча група рекомендувала якнайшвидше проаналізувати бюджетні можливості, не оголошувати нові закупівлі на благоустрій території та господарську діяльність, а спрямувати ці кошти на потреби захисників. Також з “військового” податку профінансувати 5 мільйонів гривень на потреби ЗСУ.

Голова Яремчанської громади запевнив, що допоможе з підсиленням обороноздатності області та придбає 4 автомобілі для сил ППО.

Очільниця ОВА закликала керівництво громад переглянути витрати в бюджетів.

Сьогодні, 14 листопада, має відбутися наступне засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність”, на якому доповідатимуть голови громади з найбільшими надходженнями від “військового” ПДФО. Серед них й Коломийська громада.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору