Інформатор Коломия

ВЛАДА

Яремчанські комунальники закуповують сміттєвоз за 9 млн грн

Яремчанські комунальники закуповують сміттєвоз за 9 млн грн

Комунальне підприємство “Благоустрій” Яремчанської міської ради вирішило придбати сміттєвоз за 9 мільйонів гривень. Водночас Яремчанську ТГ назвали однією з 2-х громад Прикарпаття, яка попри мільйонні надходження з податків військових скерувала з бюджету найменші суми на потреби ЗСУ.

Детальніше розповість Інформатор.

Закупівля сміттєвоза із заднім завантаженням була оприлюднена 3 листопада. До закупівлі було кілька вимог про усунення порушень. Зокрема згідно вимог Замовника передбачено постачання сміттєвоза з автоматичною або роботизованою коробкою передач. Однак, один з учасників зазначив, що  включення до технічних вимог можливості постачання сміттєвоза з механічною коробкою передач розширило б коло учасників, та могло б зменшити фінансові витрати на обслуговування такого автомобіля в процесі його експлуатації.

Втім, у КП “Благоустрій” відповіли, що вибір типу шасі з автоматичною або роботизованою коробкою передач здійснено з умови забезпечення комфортних та безпечних умов праці водія та оточення. Крім того, використання автоматичної або роботизованої трансмісії суттєво збільшує ресурс експлуатації двигуна та автомобіля в цілому за рахунок виключення суб’єктивних факторів та помилок при перемиканні передач.

Також яремчанські комунальники відхилили й ряд інших вимог про усунення порушень. 

Зрештою єдиним учасником тендеру стало ТзОВ “ВІНТЕХСОЛЮШНС”, знизивши ціну лише на 12 тис грн. Це нова компанія, зареєстрована 8 місяців тому в Києві. Вона може продати сміттєвоз “ВЛІВ Супер Медіум 22-42 RN K42”, побудований на шасі Renault K (EURO 6) 2023 року випуску.

Щодо закупівлі є звернення до держаудиту. Зокрема Бритавська Катерина Сергіївна пише:

“А що це за сміттєвоз за 225 тис доларів? За 50 тис доларів одна купити сміттєвоз. І це далеко не найнижча ціна. Є і за 20 тис доларів. Ціна завищена в рази. Зверніть увагу на тендер на оголошену вартість!!! Це марнотратство під час війни!”

Наразі учасник очікує рішення.

Нагадаємо, що робоча група “Прозорість та підзвітність” при Івано-Франківській ОВА проаналізували витрати Яремчанської громади, яка отримує десятки мільйонів гривень надходжень з податків військових, й дала рекомендації голові ТГ. Детальніше у статті: Назвали дві громади Франківщини із “військовим” ПДФО, які скерували найменше коштів на допомогу ЗСУ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору