Інформатор Коломия

ВЛАДА

Зареєстровано петицію про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради

Зареєстровано петицію про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради

З 14 листопада збирають підписи під електронною петицією про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради Куничака Андрія. Її автор – особа, підписана як Беля Галина Ярославівна.

Повідомляє Інформатор.

У петиції зазначається, що секретар Коломийської міської ради Куничак А. І. порушує Присягу посадової особи місцевого самоврядування (стаття 11 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування») та Кодекс етики депутата Коломийської міської ради, що виразилось у недотриманні ним Законів України та неналежному виконанні своїх посадових обов’язків.

“Поведінка секретаря підриває довіру до депутатського корпусу та посадових осіб Коломийської міської ради, сприяє толеруванню сексизму, заохочує залякування та дискримінацію жінок, що деструктивно впливає на роботу депутатського корпусу та діяльність виконавчих органів міської ради. Зокрема, на черговому засіданні Коломийської міської ради секретар ради Куничак А.І. привселюдно та цинічно принизив честь та гідність своєї колеги-депутатки”, – йдеться у тексті.

Детальніше про ситуацію у статті: “Не дивіться так… як відьма”: Сварка прямо під час сесії Коломийської міської ради

Згідно з частиною 5 статті 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження секретаря сільської селищної, міської ради можуть бути достроково припинені за рішенням відповідної ради.

У петиції від депутатів Коломийської міської ради вимагають скликати сесію Коломийської міської ради для розгляду даної електронної петиції, просять достроково припинити повноваження секретаря Коломийської міської ради Куничака А.І. та обрати нового секретаря Коломийської міської ради відповідно до чинного законодавства.

Для розгляду петиції треба набрати щонайменше 200 підписів. За день поставили 21 підпис. Серед тих, хто підписав її – Обама Барак Олександрович та Трамп Дональд Вадимович.

Нагадуємо, раніше ширились чутки про бажання зняти з посади діючого секретаря міськради Коломиї. 9 листопада на сесії обговорювали питання про відкликання з посади секретаря.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору