Інформатор Коломия

ВЛАДА

Тюльпани в рази вище ринкової ціни закупили коломийські озеленювачі

Тюльпани в рази вище ринкової ціни закупили коломийські озеленювачі

Здавалося б, після хризантем по 100 грн (замість 20 грн), вже нічого не здивує. Але ж ні: коломийські озеленювачі не зупинилися і закупили цибулини тюльпанів на майже 60 тис грн. Середня вартість однієї в рази вища, ніж в інтернет-магазинах.

Інформатор розповість більше.

11 листопада 2023 року 2200 цибулин тюльпанів придбало коломийське комунальне підприємство “Зеленосвіт”. Відтак вартість одиниці сягає 27 грн.

Тим часом в інтернет-магазинах України зараз діють чималі знижки на тюльпани. Від повної ціни, що в середньому становить 20 грн, більшість продавців пропонує великі знижки. Відтак вартість цибулини коливається від 3,5 грн до 15 грн.

До теми: Коломийські озеленювачі готові купити розсаду хризантем по 100 грн за кущик

Улюблена постачальниця для “Зеленосвіту”

Постачальниця квітів для Коломиї та сама, що продала “Зеленосвіту” хризантеми по 100 грн, – БУДЗЯНОВСЬКА ВІКТОРІЯ ВІКТОРІВНА. Підприємиця згідно даних YouControl зареєстрована в багатоповерхівці на вул. Бандери в Коломиї.

Вона тісно співпрацює з КП “Зеленосвіт” та іншими комунальними підприємствами Коломиї ще з 2017 року. За цей час вона продала товарів на понад 2 млн, майже всі закупівлі – для підрозділів Коломийської міськради.

Більше десятиліття керує КП “Зеленосвіт” Василь Михайлищук.

До теми: Персони ратуші: на зарплату головного озеленювача за 2022-2023 рр з бюджету Коломиї витратили понад 1 млн грн

Вікторія Будзяновська продала Коломиї 12 600 цибулин тюльпанів з 2020 року.

Відтак вартість цибулини для Коломиї в різні роки становила 10 грн, 14 грн, а зараз – 27 грн.

Відтак навіть якщо рахувати тюльпани по 14 грн за цибулину, то Коломия перевитратила майже 30 тис грн на останній закупівлі.

Але для Чернівців ціна у цієї ж підприємиці восени 2022 року становила 5 грн за цибулину. Чомусь своїм бізнесвуменка з Коломиї продає в рази дорожче.

Крім того незрозуміло, для чого Коломия щороку закуповує тисячі нових цибулин, адже тюльпани – багаторічна рослина.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору