Інформатор Коломия

ВЛАДА

П’ята акція “Гроші на ЗСУ” у Коломиї

П'ята акція “Гроші на ЗСУ” у Коломиї

До міською радою Коломиї у суботу о 10:00 знову вийшли небайдужі за долю країни мешканці міста. Щоправда, на початку цієї акції “Гроші на ЗСУ” активістів було зовсім мало.

Інформатор продовжує висвітлювати мирні пікети у Коломиї.

Це вже вп’яте у нашому місті проходить акція з вимогою направлення якнайбільше коштів на оборону країни. В інших містах теж продовжують організовувати такі пікети.

Нагадуємо, що ПДФО із зарплат військових, яке становило 75% бюджету Коломийської громади, тепер йтиме в держбюджет. Активісти ж хочуть, щоб решту податків, що надходять в наш бюджет, були направлені на забезпечення необхідним армії.

На плакатах пікетувальників зазначалося:

  • “Завтра може бути пізно”
  • “Мої податки – для життя воїнів, а не для доріг і бруківки
  • “Ваші дії допомагають армії росії”
  • “Мої податки для ЗСУ, а не ваших кишень”
  • “Рятують життя евакуаційні авто, а не клумби і стадіони”,
  • “Моїм друзям на фронті потрібні дрони, а не бруківка” та ін.

Минулого разу активісти обговорювали проведення позачергової сесії конкретно по бюджету з вимогою надати звіт, яка сума коштів поступила в 2023 році, куди їх витратили і найголовніше – скільки та як розподілили кошти з “військового ПДФО”. Також вони хотіли скасування попередніх рішень щодо розподілу бюджету, які були прийняті на сесії 9 листопада, й направити ці кошти на ЗСУ. Детальніше у статті: Коломияни вкотре організували мирні збори під міською радою: що обговорювали?

Та друге пленарне засідання сесії Коломийської міської ради було проведено 16 листопада. На цій депутати підтримали рішення з бюджету Коломийської громади виділили 17,1 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору