Інформатор Коломия

ВЛАДА

Коломияни вкотре організували мирні збори під міською радою: що обговорювали?

Коломияни вкотре організували мирні збори під міською радою: що обговорювали?

Четверта акція “Гроші на ЗСУ” пройшла під коломийською ратушею 11 листопада. Також небайдужі коломияни влаштували ходу подяки нашим захисникам.

Що вимагають активісти та як все було – розкаже та покаже Інформатор.

Одиночні пікети з вимогою першочергового фінансування ЗСУ проходять в багатьох містах України. У Коломиї також продовжують боротися за належну фінансову підтримку армії. Нагадуємо, 8 листопада Верховна Рада проект закону №10037 про “військовий ПДФО” й тепер податки військовослужбовців підуть у держбюджет і спрямують на закупівлю дронів та власне оборонне виробництво. Втім, Уряд і далі допомагатиме регіонам. Місцеві бюджети у 2024 році все одно отримають від податку на доходи фізосіб більше, ніж вони отримували у 2021 році. Детальніше у статті.

Активісти побоюються, що влада Коломиї й так недостатньо підтримувала коштами захисників в період, коли більшу частину бюджету громади складали податки військових, а тепер без них й зовсім може припинити виділяти гроші на армію.

акція у Коломиї 11 листопада 2023

На думку коломиян, які зібралися сьогодні під міською радою, навіть “звичайні” податки, що надходять в наш бюджет, мають бути направлені на закупівлю дронів.

Також активісти знову намагаються ініціювати позачергову сесію міської ради. Нагадуємо, минула сесія була фактично зірвана, адже після тривалої перерви депутати не повернулися до зали засідань. Читайте більше: “Панове депутати!” – звертався міський голова Коломиї до порожніх крісел

Як сьогодні пояснили присутнім секретар міської ради та голова бюджетної комісії, сесія 9 листопада припинила свою діяльність на розгляді земельних питань, але перед цим депутати прийняли уточнення до бюджету і розподілили всі “залишки”, мовляв, вільних коштів вже немає.

акція у Коломиї 11 листопада 2023

Тож коломияни втретє хочуть подавати заяву на проведення позачергової сесії конкретно по бюджету з вимогою надати звіт, яка сума коштів поступила в 2023 році, куди їх витратили і найголовніше – скільки та як розподілили кошти з “військового ПДФО”. Активісти вважають, якщо варто було б скасувати попередні рішення щодо розподілу бюджету, які були прийняті на сесії 9 листопада, й направити ці кошти на ЗСУ.

Попередні дві заяви на проведення позачергової сесії були відхилені. Ініціювати сесію також можуть депутати, якщо зберуть 1/3 голосів. Однак активісти гадають, що депутати навряд підтримають цю ідею.

Після обговорення коломияни пройшлися ходою вдячності. Свою ходу супроводжували гаслами “Слава ЗСУ”, “Дякуємо ЗСУ”, “Слава нашим Героям”, Приєднуйтесь до нас”, “Гроші на ЗСУ. Також вони зустрілися з військовими, щоб особисто подякувати їм.

акція у Коломиї 11 листопада 2023

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору