Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї нарешті відкрили площу перед Писанкою

Півроку головної візитівки Коломиї було майже не помітно з-за високого паркана, який встановили на початку реконструкції площі перед Музеєм писанкового розпису. А от нарешті загороду прибрали і ми можемо оцінити результат. 

Інформатор покаже, як виглядає оновлена площа перед Музеєм писанки у Коломиї.

оновлена площа перед Писанкою

На площі замінили бруківку, по центру з’явився логотип Коломиї, сформували острівці для зелених насаджень. Щоправда, сьогодні, мабуть, неможливо точно визначити чи була колишня площа зеленішою. Та ми пам’ятаємо, як у березні 2023 року викорчували десятки туй, які висадили ще у 2000 році. Тоді й зникли інші зелені насадження. На їхньому місці мають бути літні майданчики від комерційних приміщень новобудови. Згодом на площі у рамках реконструкції зрізали дві липи, які росли на частині тротуару.

Натомість на площі мали висадити трави сімейства злакових – міскантус, пеннісетум. А от з дерев, за задумом коломийського архітектора Гриця Бойчука, тут мали б посадити 10 гостролистих кленів та 15 лип.

візуалізація реконструкції

Згідно тендеру реконструкції на площі мали замінити понад 2 250 м² плитки, встановити 12 ліхтарів, 30 садово-паркових лавок і 10 урн для сміття, біля нових посаджених дерев – чавунні решітки у кількості 15 шт. А ще мали б розмістити 18 дерев’яних ящиків для квітів, хоча про самі квіти у вимогах нічого не сказано.

До слова, вартість реконструкції площі перед Музеєм писанкового розпису сягає 3 млн 943 тис грн згідно договору за результатами тендерної закупівлі. Це роботи без урахування вартості сухого фонтану, який додався до переліку робіт уже в процесі реконструкції. Витрати на будівництво фонтану взяв на себе місцевий підприємець.

Виконавець – ТОВ “АВТОМАГІСТРАЛЬ-ІФ”.

До слова, міський голова Богдан Станіславський оголосивши про намір здійснити реконструкції пляцу перед Писанкою, зазначав, що місцевий забудовник (вочевидь той, який звів приміщення ліворуч від музею і якого звинувачували у пошкодженні площі будівельною технікою) мав би дати на реконструкцію 1 млн 600 тис грн. Втім, яким чином кошти від забудовника використали при реконструкції – наразі невідомо.

оновлена площа перед Писанкою

оновлена площа перед Писанкою

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору