Інформатор Коломия

Боржниця у церкві: що кажуть у парафії Обертина про релігійний скандал | ВІДЕО

Боржниця у церкві: що кажуть у парафії Обертина про релігійний скандал

У листопада в Обертині розпалився скандал через борг одної з прихожанок перед церквою св. Кирила і Методія. Там не практикують збирати кошти під час служб, натомість встановили пожертву на церкву за рік. Місцева мешканка Ольга не змогла заплатити і справа дійшла до сварки.

Інформатор відвідав Обертин і розпитав, що з цього приводу думають у керівництві церкви та у Коломийській єпархії, до якої належить храм.

Про незрозумілу примусову пожертву повідомила пані Ольга в соціальній мережі facebook. Жінка підозрює, що касирка Обертинської церкви Комарі М заробляє, вимагаючи віддавати на церкву нібито борги. За словами жінки, парафіян можуть “перестріти” на вулиці та нагадати їм про борг перед храмом. Десятки користувачів підтримали її в коментарях.

“На днях мене і мою дочку зустріла ця “добродійка” з запитанням і певною мірою погрозою: ви думаєте давати на церкву борг, дивіться, бо будете мати проблеми ви вже їх мали. На що я їй відповіла – буду мати дам, я недавно збирала передачу для сина який приїздив у відрядження і для його побратимів на що почула такі слова – він має зарплату, дочці сказала ти така як мама, тебе так виховали”, – пише пані Оля.

 

 

Авторка допису додає, що після оплати касирка ще й відмовилася надати касовий ордер.

“Коли помер свекор – сказали, що священник не буде ховати, бо він не сповідався в церкві і є борг. Борг у нас усіх перед Богом, платити і відповідати ми будемо перед ним, а не перед священником. Коли я все оплатила і сказала дати касовий ордер, “мені відповіли нікому не давала і тобі не дам”. А чому! Церква не приватна власність, а громади. І все має бути прозоро скільки і куди йдуть кошти”, – продовжує жінка.

Читайте деталі: Релігійний скандал в Обертині: в парафіян “вибивають” борги?

пані Марія Комара, скарбниця церкви, показує бухгалтерію пожертв обертинців.

пані Марія Комара, скарбниця церкви, показує бухгалтерію пожертв обертинців.

У церкві  ж факт конфлікту спростовують. Пані Марія Комара, яка опікується церковною скарбницею, каже, що підійшла того дня і “легонько” спитала, чи буде жінка платити, бо парафія звітує перед єпархією за кількість дворів.

Але далі пані Марія не стримується і починає називати Ольгу ненормальною, а її допис – брехливим.

Сама пані Марія 23 роки прислужується у храмі. Зараз на ній 3 різні обов’язки: паламаря, прибиральниці і скарбниці. За це вона отримує 5 тис грн.

Із ситуації, що склалася, представниця парафії не бачить виходу. Вона очікує вибачень і публічного спростування. Тільки в такому випадку готова пробачити… як учив Ісус.

У єпархії про конфлікт дізналися з новин Інформатора.

Канцлер Коломийської єпархії УГКЦ о. Ігор Дрогомирецький каже, що готові втрутитися, аби примирити жінок. А ще підтверджує, що з пожертв прихожан єпархія забирає собі частину коштів. Але про це у наступній статті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору