Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийський суддя відхилив клопотання про екстрадицію Коцаби, якого звинувачують у держзраді

Коломийський суддя відхилив клопотання про екстрадицію Коцаби, якого звинувачують у держзраді

Звинувачений у державній зраді проросійський блогер Руслан Коцаба досі перебуває у США за програмою «Єднання заради України». Справа по обвинуваченню його у держзраді слухається у Коломийському суді. Проте на засіданні 27 листопада суддя відхилив клопотання прокурора про оголошення у міжнародний розшук Руслана Коцаби, а також тримання його під вартою та екстрадицію в Україну.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Суспільне.

“Коцаба шляхом обману, з метою уникнення кримінальної відповідальності, покинув територію України. Тому прошу обрати щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з метою подальшого оголошення обвинувачуваного у міжнародний розшук, з подальшою екстрадицією його зі США для продовження розгляду кримінального провадження”, — сказав прокурор Олексій Безрукий.

До теми: Виїхав через Закарпаття: як Коцаба з усієї любові до росії втікав у США

“Я зобов’язуюся з’являтися на кожне засідання. В мене є посвідчення, український паспорт, в мене є американське ID, де вказана моя адреса. Я не переховуюся, я — в процесі набуття статусу надання мені політичного притулку”, — повідомив Руслан Коцаба.

Клопотання прокурора відхилили. Суддя Олександр Калинюк не повідомив деталей цього рішення. Сказав, що його текст оприлюднять не пізніше 1 грудня в Єдиному реєстрі судових рішень.

Наступне засідання у справі Коцаби проведуть 14 грудня.

Суспільне.

фото – Суспільне.

Нагадаємо, що Руслан Коцаба — проросійський пропагандист, який закликав українців бойкотувати мобілізацію. У лютому 2015 його звинуватили у державній зраді та перешкоджанні діяльності ЗСУ. В ухвалі суду зазначено, що Руслан Коцаба за винагороду працював на замовлення телеканалу «НТВ» і організовував збір провокативних матеріалів про мобілізацію в Україні у присутності представника російського телеканалу.

У травні 2016 року Івано-Франківський міський суд виніс обвинувальний вирок Руслану Коцабі — три з половиною роки позбавлення волі за перешкоджання діяльності Збройних сил України.

До теми: Справа Коцаби: перебуває в Америці й змінив Монтян

Після оскарження вироку Апеляційний суд області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Внаслідок оскаржень прокуратури з квітня 2019 року справа Коцаби про державну зраду перебуває на розгляді у Коломийському суді.

Коцабі вдалося втекти з України під час повномасштабного вторгнення РФ. Він і його адвокати під час онлайн-засідань у суді розповідають різні версії перетину пропагандиста через кордон.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору