Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Куди в Косові піти з дитиною та дитині

Куди в Косові піти з дитиною та дитині

Дозвілля дітей у Косові може бути не тільки розважальним, але й пізнавальним.

Інформатор пропонує чотири локації, куди можна піти з дітьми та дітям в місті Косів. Де можна розважитися, окультуритися, а також при потребі розвантажитися батькам, залучивши дитину до чогось цікавого.

Інтерактивна зала в косівському музеї кераміки

«Не можна торкатися руками!» – в інтерактивному залі косівського музею мистецтва ви ніколи не почуєте цю фразу.

«Можна! І навіть треба», – йдеться на сторінці музею.

Справа в тому, що зал облаштований таким чином, до стане цікавим і маленьким відвідувачам. Тут можна відчути себе Олексою Бахматюком та сконструювати піч з картонних кахлів-магнітів. Послухати, як звучать народний інструмент «зозулька» на
сенсорній панелі, подивитися, як створюється народний одяг, відкрити шухляду, а з неї на тебе визиратиме мальований олень на
тарілці, або ж глиняна «зозулька». Тут можна зазирнути скрізь, натиснути, аби відкрилося, аби зазвучало; подивитися відео, як
працюють майстри з глиною, поспостерігати, як мерехтить вогник під пузатим глечиком в печі, облицьованій зелено-жовтими
кахлями.

«Ігрові модулі, сенсорна панель, та тактильні експонати створені для того, аби їх торкалися руками. Експозиція Інтерактивної зали історії косівської кераміки дарує яскраві емоції навіть наймолодшим відвідувачам», – запевняють у музеї. І не помиляються, повірте!

Вартість: 35 гривень для дорослих, для студентів – 20, 15 – для учнів.

Вартість екскурсії ( до 25 осіб) становить 100 гривень для дорослих, 80 для студентів, 80 для учнів, сімейна 80 гривень.

Працює музей у всі дні, окрім понеділка. З 10 до 17:30.

Розташований музей у центрі міста на території Майдану Незалежності, навпроти будівлі Косівської районної адміністрації. Увійшовши до будівлі, необхідно пройти прямо до сходів та піднятися на другий поверх.

Також в музеї відбуваються майстер-класи для дітей. Також в музеї відбуваються майстер-класи для дітей. Такі, як
приміром, оцей майстер-клас з розпису на склі.
За анонсами подій слідкуйте за сторінкою музею у Facebook.

Центр раннього розвитку Junior Club

Центр Junior Club спрямований на розвиток особистості дитини та працює за методикою Монтессорі. Ходити можна на постійній
основі, а також за потреби доручити дитину фахівцям та не хвилюватися за її безпеку.У центрі є арт-терапія, логопед, реабілітація, англійська мова для наймолодших та підготовка до школи. А в грудні відкривається гурток лего, обіцяють співзасновники центру. Садочок працює з понеділка по п’ятницю до 18 години. А скоро працюватиме також і в суботу.

На сьогодні садок знаходиться за адресою вулиця Незалежності, 18а.

Вартість за день, який включає дворазове харчування, – 350 гривень. Індивідуальні заняття з спеціалістами коливаються від 250 до 350 грн, групові – від 150 до 250 грн.

Центр також працює з особливими дітками.

6 грудня садок готує для дітей з групи, а також для охочих залучитися, День Святого Миколая. Проте для тих, хто не відвідує садок на постійній основі, але хоче прийняти участь у святі, обов’язкова попередня реєстрація.

Зв’язатися з центром ви можете за телефоном – 067 139 4244

«На малечу чекає казка «Рукавичка», смаколики та атмосфера свята», – йдеться на офіційній сторінці Центру в Інстаграмі. Як розповіли у коментарі засновники Junior Club, у садку працює опція, коли можна привести дитину одноразово, не турбуючись за її безпеку та довірившись спеціалістам.

«Поки що це єдиний садочок такого типу в Косівському районі, найближчий знаходиться в Коломиї», – розповіли у коментарі «Інформатору» співзасновники Junior Club.

«27 грудня буде рік, як існує Центр раннього розвитку. В найближчій перспективі ми переїжджаємо і повністю облаштовуємо приміщення по методиці Монтессорі: меблі, ігри тощо. З грудня працюватимемо за адресою провулок Шевченка, 3а.
За бажанням дітки можуть відвідувати заняття логопеда, психолога, англійської мови. Тобто паралельно з садочком. Вартість таких занять не входить у вартість перебування у центрі. Щоб потрапити у садок, батькам необхідно принести довідку про стан здоров’я дитини та заповнити анкету. З грудня місяця до обов’язкових документів додається договір про обов’язки сторін. З наступної суботи в центрі запрацює гурток лего. Абонемент на місяць 500 гривень», – розповіла співзасновниця садка Ольга Вольщук.

Нагадаємо, що методика Монтессорі – це освітня система, яка передбачає навчання без примусу та орієнтується на навчання дітей через дослідницьку діяльність дитини. Ціль такого підходу – вільно розвивати здібності дитини через самостійну роботу з спеціально підготовленими матеріалами. Для цього і створюється таке спеціальне оточення, де матеріали та предмети розподілені за певною системою.

Англійський розмовний клуб у громадському просторі «Вільні»

English Speaking Club проходить щосуботи об 11 годині в громадському просторі «Вільні» за адресою вулиця Горбового, 5/2. Вік – від 14 років. Тривалість – 40-60 хвилин.

ГО «Вільні» – громадська організація, яка переїхала із Запоріжжя до Косова. Організовує кінопокази, освітні лекції, навчальні та спрямовані на підтримку підприємницької діяльності проєкти. Інколи тут відбуваються турніри з настільних ігор та керамічні майстер-класи.

Як ми вже писали, 16 грудня на території громадського простору «Вільні» відбудеться різдвяний ярмарок, на який також можна буде
прийти з дітьми.

Дитяча розважальна кімната «Baby boom”

Розважитися, пострибати на батуті, а найголовніше – отримати послуги baby-няні ви можете у розважальному центрі «Baby boom», що за адресою: село Смодна, вулиця Дружби, 195. Розважальна кімната пропонує дитяче кафе, лабіринти, мото- стимулятор, аерохокей, святкування днів народження тощо.

Працює центр щодня з 11 до 20 години. Година коштує 90 гривень, безлім – 200 гривень. Дітям до року та дорослим вхід безкоштовно. Дітям учасників бойових дій вхід теж безкоштовний. Для цього необхідно пред’явити посвідчення або довідку учасника бойових дій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Олександра Багач

Нагору