Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Ангел, народжений серед людей: у П’ядицькій громаді провели вечір пам’яті Андрію Луканюку

Ангел, народжений серед людей: у П'ядицькій громаді провели вечір пам'яті Андрію Луканюку

Війна не вибирає… Вона не питає, скільки тобі років, які у тебе плани на майбутнє, чи встиг створити сім’ю або хто тебе чекає вдома. Війна не жаліє нікого. На превеликий жаль, П’ядицька громада втратила вже 22 патріотів, які боролися за волю та справедливість. Одним із них був захисник Андрій Луканюк із села Годи-Добровідка. В Будинку культури організували пам’ятний вечір Герою.

Пише Інформатор.

6 березня війна обірвала життя відважного воїна, досвідченого військового, комбата Андрія Луканюка. 30 листопада його мали б вітати з Днем ангела, а 8 грудня він мав святкувати своє 35-річчя. На жаль, Андрій сам став ангелом у Небесному Строю.

Учні та вчителі Годи-Добровіської гімназії підготували вечір-реквієм “Ангел, народжений серед людей”, присвячений пам’яті Герою Андрія Луканюка. Сільський Будинок культури був переповнений людьми. На вечір пам’яті прийшли рідні, близькі, побратими, односельчани та всі небайдужі, кому болить війна в Україні.

На заході вшанували пам’ять полеглих воїнів П’ядицької громади та всіх, хто втратив життя у цій жорстокій війні. Згадували, яким був Андрій Луканюк, ділилися спогадами про нього та розповіли історію його життя. Для всіх, хто знав Героя, це важка втрата.

Перша вчителька Андрія згадує, що він змалечку мріяв стати військовим. Андрій мав хист до малювання й в шкільні роки найбільше любив малювати літаки. Однокласники розповідають, що він завжди вмів підтримати й знав відповіді на всі питання вчителів.

Після випуску з Годи-Добровідської школи Андрій Луканюк поступив в коледж електронних приладів Івано-Франківського Інституту нафти і газу, де навчався на інженера-компютерщика. На 2 курсі поступив на спеціальність бухгалтер-економіст.

Закінчивши коледж, пішов на військову службу за контрактом, де відслужив 1 рік та поступив в Львівську академію сухопутних військ Петра Сагайдачного на факультет аеромобільних військ. Далі почав службу у Львівській 80 бригаді, де прослужив 1 рік. У 2013 році його перевели в м. Чернівці, де він брав активну участь у формуванні 3 БТГР 80 окремої десантно-штурмової бригади. З початку 2014 року виконував бойові завдання на посаді командира роти. Брав участь у боях за Луганський аеропорт, Дебальцево, Красногорівка, Широкіне та багато інших населених пунктів. Між цими бойовими завданнями Андрій закінчив Чернівецький Національний Університет.

У 2022 році Андрій очолив аеромобільний батальйон 80 окремої десантно-штурмової бригади на посаді командира аеромобільного батальйону.

Разом з дружиною Ларисою виховували трьох дітей – донечок Олександру та Катерину та синочка Юрія.

Молодий, сміливий, щирий, доброзичливий, люблячий чоловік, уважний син, справжній професіонал своєї справи, кадровий військовий, Андрій Луканюк загинув 6 березня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Часів Яр Бахмутського району Донецької області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу командно-спостережного пункту.

За свій тяжкий бойовий шлях Андрій нагороджений медалями та орденами.

Усі, кому болить загибель Героя, схиляють голови у знак пошани…

  

Нагору