Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Світ може залишитися без Інтернету на два тижні

Повна відсутність інтернету протягом цілих двох тижнів можлива на початку 2024 року. Це пов’язано із спалахами на Сонці.

Пише Інформатор, посилаючись на Інформатор Україна.

Вчені із Калькутти дослідили, що сонячні бурі, які ще називаються “сонячним максимумом”, повторюються приблизно раз на 11 років. Явище виникає через зміни магнітного поля Сонця, що призводить до появи темних плям на його поверхні.

Вони зазначають, що такі сонячні шторми провокують потужні магнітні бурі, які можуть зашкодити супутникам і порушити роботу інтернету. За їхніми даними, така активність настане вже на початку 2024 року. При цьому, дослідники NASA раніше заявляли, що “сонячний максимум” станеться лише за два роки.

За прогнозами вчених із Калькутти, майбутня буря може бути настільки сильною, що призведе до порушення нормальної діяльності супутників. Відповідно у всіх користувачів на планеті може повністю зникнути підключення до Мережі, також можливе відключення навігаторів. Крім цього, у деяких частинах Землі прогнозується відключення електрики.

Така панічна інформація вже кілька днів шириться мережею.

Інформатор вирішив звернутись за коментарем до експерта, головного айтівця інтернет-провайдера Квант-2 Ростислава Гайткулова.

Він відповів, що наразі ніхто нормально це прогнозувати не може.

Втім, якщо ж геомагнітна буря буде однією із найпотужніших за історію спостережень, як наприклад Сонячний супершторм у 1859 році, то існування людської цивілізації в її сучасному вигляді повністю “заморозить”.

У разі менш масштабного сонячного шторму, на доступ користувачів до Мережі це не матиме впливу.

Тобто, якщо коротко, у абонентів Квант-2 інтернет в новому році точно буде.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору