Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї комісія розглянула петицію щодо звільнення з посади секретаря Андрія Куничака

У Коломиї комісія розглянула петицію щодо звільнення з посади секретаря Андрія Куничака

Петиція про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака була зареєстрована на сайті місцевих петицій 14 листопада автором під іменем Беля Галина Ярославівна. За 10 днів вона набрала потрібні 200 голосів, тож її було передано на розгляд у ратушу. Сьогодні, 6 грудня, відбулося засідання постійної комісії, де її й розглянули.

Інформатор побував на засіданні й ділиться результатами з Вами.

Постійна комісія з питань освіти, культури, спорту, інформаційної та молодіжної політики, соціального захисту, охорони здоров’я, гендерної політики, депутатської діяльності, етики, регламенту, захисту прав людини та правопорядку сьогодні приймала рішення щодо петиції про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака. В залу засідань з’явилася й авторка петиції – депутатка Галина Беля.

Крім того, голова комісії Ростислав Петруняк зачитав лист-звернення від представника Уповноваженого з прав людини, де той просить міську раду вжити заходи реагування щодо ніби-то сексистських висловлювань секретаря міської ради у сторону його колеги.

До теми: “Не дивіться так… як відьма”: Сварка прямо під час сесії Коломийської міської ради

Під час розгляду петиції слово надали авторці Галині Белі, яка під час виступу зазначила:

“Дуже гірко, що людина (пан Куничак) не має сили вибачитися.”

І додала, що він “людина настільки пихата, настільки горда, що не має ні совісті, ні честі”. У залі засідань виникли справжні чвари, лунали різні заклики та звинувачення.

розгляд петиції

Сам ж секретар міської ради заявив, що авторка петиції звинувачує його у сексизмі, не розібравшись, що таке сексизм. Адже, як він вважає, права пані Белі не були обмежені на сесії міської ради. А ще він зазначив, що у тексті петиції його безпідставно звинувачують у порушенні присяги, чого він, на його думку, не робив.

Врешті-решт постійна комісія проголосувала за те, щоб подати  розгляд петиції про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака на наступну сесію Коломийської міської ради.

Нагадаємо, що відповідь на петицію мають оприлюднити не пізніше 10 грудня, тож, можливо, це питання розглядатиметься на сесії вже завтра, 7 грудня.

Відео з залу засідання комісії можна переглянути тут:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору