Інформатор Коломия

ВЛАДА

Моніторинг і аудит в Коломийській міській раді: чи є результати їхньої діяльності

Моніторинг і аудит в Коломийській міській раді: чи є результати їхньої діяльності

Серед структурних підрозділів є два відділи, функції яких пересікаються. В обох працює по двоє людей, відтак на зарплату цим посадовим особам з міського бюджету витрачається біля 1 млн грн на рік. Яка ж користь місту від їхньої праці?

Інформатор розкаже більше.

Щодо діяльності відділу внутрішнього аудиту та відділу моніторингу внутрішньої діяльності зараз триває збір підписів на сайті місцевих петицій. Авторка вважає, що вони дублюють функції одне одного, а тому пропонує ліквідувати один із них.

Що ж до результатів діяльності, то наразі ми володіємо інформацією роботи відділу аудиту за 2023 рік. Тим часом відділ моніторингу на вимогу коломиян мав би прозвітувати на листопадовій сесії, але три пленарні засідання поспіль зривали і переносили на наступні тижні. Відтак на дворі середина грудня, а звіту від очільниці відділу моніторингу внутрішньої діяльності  громада так і не почула. Ба більше, у звіті міського голови є звіти 23 структурних підрозділів Коломийської міської ради, проте про роботу моніторингу – ні слова.

У відповіді міськради на інформаційний запит йдеться, що  на зарплату начальниці цього відділу Юлії Тимків за 9 місяців 2023 року з міського бюджету витратили 227 605 грн. Відтак зарплата однієї начальниці витягує з міського бюджету третину мільйона гривень на рік.

Деталі: Скільки Коломия витрачає на зарплату начальниці відділу, довкола якого точиться дискусія

Інформатор направив запит на ці дані, а тим часом маємо нагоду дізнатися, що ж у 2023 році робив відділ внутрішнього аудиту.

Насамперед зазначимо, що тут працює двоє посадовців. Очолює відділ Ольга Ковальчук. Її заробітної плати ми не отримали у відповіді на інформаційний запит. А тому про це – згодом. Можемо сказати приблизно, що на зарплати працівникам цього відділу з міського бюджету пішло не менше третини мільйона.

За 2023 рік відділом внутрішнього аудиту проведено 15 контрольних заходів, з них 5 аудитів та 10 тематичних перевірок.

У звіті міського голови відділ подає такі результати своєї річної діяльності:

• аудитом використання коштів міського бюджету в управлінні соціальної політики Коломийської міської ради за 2020-2022 виявлено безпідставне використання коштів за 3-ма програмами в сумі 1950,8 тис. грн. та ряд інших недоліків у програмах;

• аудитом ефективності роботи комунального підприємства «Коломиятеплосервіс» за 2022 рік та І квартал 2023 року виявлено
неефективне використання статутних коштів в сумі 15970 тис.грн. та недоотримання доходів підприємством орієнтовно в сумі 1380 тис. грн. в рік внаслідок надання в оренду спецтехніки за заниженою вартістю та надання тепломереж в безоплатне користування суб’єктам недержавної форми власності;

• аудитом законності та ефективності використання бюджетних коштів в комунальному закладі «Коломийська дитяча музична школа №1 імені Анатолія Кос-Анатольського» за 2022 рік та І півріччя 2023 року виявлено порушення при тарифікації педагогічних працівників (не протарифіковано 32,6 тис.грн.) та при плануванні (зайво заплановано видатків на оплату праці в сумі – 1495,4 тис.грн. та нарахування на заробітну плату – 848,5 тис.грн.)

• аудитом законності та ефективності використання бюджетних коштів в комунальному закладі «Коломийська музична школа №2 імені Галини Грабець» за 2022 рік та 5 місяців 2023 року виявлено порушення при тарифікації педагогічних працівників (не протарифіковано 34,3 тис.грн.) та при плануванні (зайво заплановано видатків на оплату праці в сумі – 1049,3 тис.грн. та нарахування на заробітну плату – 291,3 тис.грн.)

• аудитом використання коштів міського бюджету за Програмами та збереження і використання комунального майна в комунальному некомерційному підприємстві «Клініко-діагностичний центр» Коломийської міської ради за 2020-2022 роки та І півріччя 2023 року встановлено безпідставне використання бюджетних коштів на оплату послуг з водовідведення в сумі 4,8 тис. грн. та списання основних засобів та інших необоротних матеріальних активів на суму 104,2 тис. грн. без погодження із міською радою.

Із 10-ти тематичних перевірок – 8 перевірок правильності складання тарифікацій педагогічних працівників на 2022-2023 навчальний рік (Ліцеї №№ 1, 2, 4, 8, 9) та на 2023-2024 навчальний рік (Ліцей №5, Музичні школи №№1, 2), якими виявлено порушення при тарифікації педагогічних працівників (не протарифіковано 53,5 тис.грн., зайво протарифіковано 174,2 тис. грн.) У всіх випадках керівникам об’єктів контролю надіслано листи з рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень.

Наразі це всі дані, які оприлюднила міськрада. Очікуємо, що нарешті відзвітує і відділ моніторингу внутрішньої діяльності. А також сподіваємось нарешті отримати інформацію про те, скільки місто витрачає на діяльність відділу внутрішнього аудиту.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору