Інформатор Коломия

ВЛАДА

Дослухались: у ратуші передумали зачиняти усі садки Коломиї наприкінці року

Дослухались: у ратуші передумали зачиняти усі садки Коломиї наприкінці року

З 25 грудня до 2 січня в Коломиї вирішили закрити всі садки. Повідомлення про це надійшло батькам. Але активні матусі таки змогли відстояти гарантоване державою право на дошкільну освіту. На черзі – вплинути на рішення влади міста у січні залишити єдиний черговий садок на Леонтовича.

Повідомляє Інформатор.

За словами Марії Козловської, яка зараз виконує обов’язки начальника управління культури, в період з 25 грудня до 2 січня у місті буде діяти єдиний садочок – № 16 “Орлятко”, що знаходиться на вул. Грушевського в районі автостанції. Мусимо зазначити, що у цьому закладі дошкільної освіти нема свого укриття, тож малята змушені будуть бігати до сховища у ліцей №5, проте і це укриття не відповідає вимогам. Восени 2023 року Інформатор навідувався сюди і застав затоплені каналізацією зали, а на стінах подекуди грибок.

З 2 до 12 січня ж черговим буде садок №21 “Пролісок”, що знаходиться у мікрорайоні Леонтовича. І якщо до автостанції у Коломиї більш-менш притомне сполучення міського транспорту, то дістатися Леонтовича набагато складніше. Пішки від центру дорога займе щонайменше 50 хвилин. Мешканцям інших мікрорайонів доведеться витратити на добирання 1-1,5 год часу.

До того ж така далека дорога в зимовий час загрожує застудами та іншими захворюваннями для малюків.

Наразі листи від ініціативної групи батьків розглядають у міністерстві освіти, а також у Івано-Франківській ОДА.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору