Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї на тиждень закривають садки, а в січні буде працювати тільки один, і той на окраїні

У Коломиї на тиждень закривають садки, а в січні буде працювати тільки один, і той на окраїні

12 грудня батькам дошкільнят Коломиї прийшло повідомлення, що в період з 25 грудня 2023 року до 2 січня 2024 року навчально-виховний процес зупиниться у закладах дошкільної освіти. А з 2 січня працюватиме єдиний черговий садок, що у мікрорайоні Леонтовича. До таких методів влада міста вдається, аби зекономити. Чи варта це робити ціною здоров’я і комфорту наших дітей?

Повідомляє Інформатор.

Відтак міська рада та управління освіти порушили гарантоване державою право на дошкільну освіту, адже цілий тиждень працюючі батьки будуть змушені брати з собою на роботу дітей, позбавивши їх денного сну та нормального відпочинку.

Також рішення на період з 2 до 12 січня залишити діючим тільки один садочок у мікрорайоні Леонтовича абсолютно безглузде і йде в розріз із інтересами дітей, їхнім комфортом та безпекою. З центру міста до садка №21 з дитиною треба йти 45-50 хвилин, з інших мікрорайонів міста час добирання займе біля 1,5 години. Чи може дитинка прокинутись вранці і з теплого ліжечка вирушити в таку тривалу дорогу.

До всього доброго з мікрорайоном Леонтовича дуже кепське сполучення.

Міський голова Богдан Станіславський повідомив, що нема змісту відкривати садки на кінець року через 5 дітей. Але опитування по одній тільки групі показало, що мінімум 9 батьків не мають з ким залишити дитину на період від Різдва до Нового року.

В управлінні освіти запевнили, що наразі ще збирають дані і розглядають можливість додатково відкрити ще садок № 16 (район автостанції). Але у цьому садочку нема укриття, тому йдуть перемовини з ліцеєм №5, щоб дітвора переховувалася у шкільних укриттях. До слова, укриття в ліцею №5 не відповідають вимогам.

Ми запитали: у чому проблема з дитсадками у центрі – №19 (вул. Чайковського) та №9 (вул. Гординського).

Пані Марія Козловська, яка виконує обов’язки начальника управління освіти, запевнила, що у ЗДО №19 наразі готуються до генерального прибирання після ремонтів у кількох групах, а садок №9 переходить на самофінансування і через бюрократичні нюанси не готовий взяти на себе функції чергового.

Наразі ж справа за батьками: якщо не мовчатимуть, то є надія, що влада міста дослухається і прийме рішення в інтересах наших маленьких українців.

Зараз лист від ініціативної групи батьків на розгляді у мера, в голови Івано-Франківської ОДА  та у міністерстві.

УВАГА!

Оновалена інформація по роботі садків у святковий період ТУТ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору