Інформатор Коломия

ГРОШІ

Кавове та залізне дерево, катальпа, пагода і хурма: що планували закупити у Коломиї на третину мільйона?

Кавове та залізне дерево, катальпа, пагода і хурма: що планували закупити у Коломиї на третину мільйона?

Після закупівлі на чверть мільйона червоних кленів по 3500 грн за саджанець, комунальне підприємство “Зеленосвіт” не зупинилось. На початку грудня коломийські озеленювачі готові були закупити саджанці екзотичних дерев на третину мільйона: кавове та залізне дерево, маклюра, пагода, катальпа, золотий дощ, хурма та інше. Закупівлю провели і… передумали

Інформатор розповість деталі про цю закупівлю.

Так 6 грудня за кошти платників податку комунальне підприємство “Зеленосвіт” провело закупівлю 126 екзотичних дерев з очікуваною вартістю 334 840 грн. На аукціон подалось троє, відтак вдалось знизити ціну до 315 756 грн. Перемогло ТОВ “ЗЕЛЕНА САДИБА РІВНЕ” з міста Березне, що на Рівненщині.

Зокрема закупили такі саджанці:

  1. Сосна гірська – 10 штуки
  2. Хурма американська 5 штуки
  3. Маклюра оранжева 10 штуки
  4. Дуб крупноплідний 10 штуки
  5. Турецька ліщина 5 штуки
  6. Пагода японська 10 штуки
  7. Кавове дерево кентукське 10 штуки
  8. Катальпа північна 10 штуки
  9. Залізне дерево 6 штуки
  10. Золотий дощ альпійський 50 штуки

Проте 12 грудня закупівлю скасували “за відсутності подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт чи послуг”. Чи будуть оголошувати тендер повторно наразі невідомо. Але “Зеленосвіт” не вперше намагається закупити такі незвичні для нашої місцевості дерева.

Так, у вересні 2023-го у закупівлі на загальну суму понад 1 млн грн також була пагода, хурма, маклюри оранжеві, дуби, турецька ліщина, пагода японська, кавове дерево кентукське, катальпа північна, залізне дерево та інші екзотичні дерева. Тоді закупити ці саджанці не вдалось за відсутності пропозицій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору