Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї батьки малюків з особливими потребами вимагають не закривати групу у їхньому садочку

https://www.youtube.com/watch?v=J1dkuLIz6_c

Мамусі дошкільнят коломийського садочка № 16 занепокоєні, що їхню групу хочуть закрити. Група інклюзивна: серед 15 діточок у “Колоску” двоє дітей з особливими освітніми потребами. А це означає, що окрім 2 вихователів і няні є ще помічник вихователя.  Через низьке відвідування у листопаді-грудні  зараз постало питання про закриття групи.

Батьки звернулися до Інформатора по допомогу.

Наразі скорочення середніх груп з 3-х до 2-х має рекомендаційний характер. Управління освіти дало час до нового року, аби виправити ситуацію.

Закриття їхньої групи і розподілення по інших – це великий стрес для дітей, найважче адаптуються особливі дітки.

Низьку відвідуваність просто пояснити, якщо врахувати, що у цей час  діти хворіли на вітрянку, скарлатину, інші вірусні захворювання та застуди.

Як тільки діти почали одужувати ситуація із відвідуваністю покращилась: зараз у їхній інклюзивній групі 9-11 діток із 15 зареєстрованих.

Відомо, що для перевірки відвідування садків у ратуші працює відділ моніторингу. На зарплату начальниці йде щомісяця більше 20 тис грн. Крім того є ще одна працівниця.

Деталі: Скільки Коломия витрачає на зарплату начальниці відділу, довкола якого точиться дискусія

Виходить дивна економія: понад 400 тис грн на рік йде на зарплату двох працівників, які моніторять відвідування дошкільнят. Тим часом  зарплати вихователів коливаються в межах 6-8 тис грн, а у няні – мінімальна.

Тому-то батькам важко добрати слів, аби пояснити міському голові: можна зекономити на рекламних тумбах, вітальних листівках, нових кріслах в ратушу й курсах для посадових осіб, врешті – на щедрих преміях та надбавках. Але діти варті кращого. Хіба не за їхнє майбутнє сьогодні бореться Україна?

https://www.youtube.com/watch?v=J1dkuLIz6_c

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору