Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Волонтерський центр таки звільнив головну залу Народного дому Коломиї

Волонтерський центр таки звільнив головну залу Народного дому Коломиї

Дебати щодо того, як використовувати найбільшу в Коломиї концертну залу, тривали понад рік. Подейкують, через публічну вимогу звільнити велику залу очільниця Народного дому Мирослава Воротняк втратила посаду директорки. Керівницю палацу культури і правда звільнили, а тим часом у грудні волонтерський центр “Нескорена нація” таки перебрався у інше місце. Відтак головна сцена Народного дому вже двічі слугувала за призначенням.

Інформатор розповість більше.

У перші дні війни у великій залі та коридорах Народного дому Коломиї запрацював волонтерський центр “Нескорена нація”. Відтак благодійні концерти усі перенесли у щойно відновлений “Сокіл”. Проте тум ще не було ніяких зручностей: ні роздягалень, ні санвузлів, холодно, необлаштовано. Тоді-то і прозвучало вперше питання від коломиян: чи можна перенести волонтерський центр у меншу залу Народного дому або ж у інше приміщення.

Потім заяви були й від офіційних осіб: то депутати озвучували на сесії, то учасники колективів порушували це питання. Врешті керівниця МПК “Народний дім” Мирослава Воротняк на листопадовій сесії закликала свою однопартійку Галину Белю дослухатися до інтересів дітей і звільнити велику залу.

На той час Галина Беля вже мала міцний тандем з міським головою проти секретаря. Невдовзі Мирославу Воротняк з посади директорки Народного дому звільнили.

Деталі: У Народному домі й Музею історії міста Коломиї – нові керівники

Та у грудні волонтерський центр “Нескорена нація” покинув головну залу міського палацу культури і перебрався поверхом вище у малу залу. Відтак за цей час на головній сцені Народного дому уже відбулось кілька виступів.

Зокрема тут відбувся показ мюзиклу “Сім звуків Різдва” та триває фестиваль “Живе Різдво”.

У малій залі волонтерському центру “Нескорена нація” набагато тісніше, але це не заважає плідно працювати та підтримувати наших захисників.

Плетіння маскувальних сіток також перенесли: з фойє вони перебралися у бокову залу першого поверху Народного дому.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору