Інформатор Коломия

ВЛАДА

Про що звітував голова Коломийської громади наприкінці 2023 року

Про що звітував голова Коломийської громади наприкінці 2023 року

Згідно вимог міський голова має звітувати перед громадою наприкінці року. Переважно на таких заходах присутні слухають, як все було успішно і які всі молодці. Так сталось і в Коломиї 21 грудня: у залі засідань ратуші міський голова Богдан Станіславський відзвітував перед мешканцями громади про зроблену міськрадою та її виконавчими органами роботу в 2023 році. 

На звіті побував Інформатор й коротко розповідає про що там йшлося.

Очільник громади розпочав із підтримки захисників. 

“Саме перше для нас – це допомога нашим військовим. Саме для них наша найбільша увага “, – заявив Богдан Станіславський.

За його словами, саме в грудні цього року вперше вдалось за бюджетні кошти закупити на 10 млн грн дронів для “едельвейсів”, мовляв раніше цього не можна було зробити. Мер в залі засідань урочисто передав дрони.

Пряме включення можна переглянути на нашому Facebook.

У звіті міського голови йшлося про підтримку військових частин у 2023 році. Про це детальніше читайте у наступному матеріалі.

Очільник громади звітував про підтримку Івано-Франківського ОТЦК СП, Головного управління Національної поліції області, СБУ,  ДСНС та інших установ, а також військовослужбовців та родин загиблих. Також відкрито реабілітаційне відділення у районній лікарні.

Як зазначається, реверсна дотація у 2023 році склала 201 млн 460 тис грн.

Безпека громади

Крім цього він розповів про покращення умов укриттів комунальної власності та забезпечення критичної інфраструктури.

У звіті йшлося про програму “Безбар’єрна Коломия”, соціальні виплати та послуги, підтримку ВПО, роботу ЦНАПу, оновлення мережі первинних медичних закладів та пологовому будинку, нове обладнання для медзакладів та ін.

Економіка та інвестиції

Міський голова згадав про створення індустріального парку та КУ “Інститут розвитку громади”. Також провели енергоаудит 74 закладів бюджетної сфери, що дозволить зекономити на комунальних послугах.

Освітня сфера

Тут йшлося про проєкт «Освітній прорив», оновлені кабінети та ремонти у закладах освіти, пришкільні табори, відновлення виплати надбавок для вчителів у розмірі 20%, закупівлі для шкіл і тп.

Коломия Культурна

Мер проінформував про благодійні концерти, на яких збирали кошти для ЗСУ, ремонтні роботи та оновлення у закладах культури.

Коломия Спортивна

Як повідомив голова громади, Коломия бере участь в багатьох спортивних заходах і показує гарні результати на змаганнях. Вдалося відкрити нові спортивні секції, закупити нове спортивне обладнання, оновити корти.

Комунальна сфера

Богдан Станіславський зазначив, що “трудно порахувати, скільки доріг заасфальтували”. Крім цього, оновлено 12 міжквартальних проїздів, 19 об’єктів тротуарного покриття, проведено 7 капітальних ремонтів дорожнього покриття.

Додав, що зроблено багато, але багато ще треба зробити.

У звіті почули, що у 2023 році висаджено 593 дерева. Оновлено технічний парк комунальних підприємств, триває реконструкцію водоочисних споруд, завершено ремонти 6 об’єктів тепломереж та розпочато ще двох.

Проводили оновлення кількох зон відпочинку – розпочались роботи на набережній Коломиї, оновлювали деякі площі в місті та біля Шевченківського озера, встановлювали лавки. Тривала робота над впорядкуванням вуличної торгівлі.

Що ж до роботи міської ради, то за цей рік відбулося 10 сесій, 15 засідань виконкому, проводилась робота із пошуку фінансування та партнерів. Богдан Станіславський подякував депутатському корпусу за підтримку та розуміння, членам виконкому, всім працівникам бюджетних установ, управлінь та підрозділів міської ради.

Повний звіт можна переглянути за посиланням.

Цікавіше почалось згодом, уже після того, як голова завершив свою частину звіту і присутні мали нагоду поставити питання. Гострі питання не викликали захвату в Станіславського, навіть дійшло до словесної атаки активістки.

Про це читайте у статті: Випитував, де працює і скільки донатить: Богдан Станіславський публічно атакував через питання активістки про допомогу військовим

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть на пошту kl.informator@gmail.com

Ольга Пукавчук

Нагору