Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коли у Верховній Раді можуть проголосувати за новий закон про мобілізацію

Серед українців однією з головних тем  залишається новий закон про мобілізацію, який може нести великі зміни у військовому обліку та проходженні служби.  

Інформатор розповість, коли у ВР можуть проголосувати за зміни у мобілізації.

Новий законопроект про посилення мобілізації та порядок проходження військової служби Верховна Рада може розглянути вже у січні. Про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

“Я думаю, що це буде січень місяць. В січні місяці, буквально в перші дні, коли буде засідати парламент, цей законопроект буде як проект представлений в парламенті”, – сказав він депутат.

Також Івченко прокоментував створення механізмів для мобілізації чоловіків, які виїхали за кордон.

Він зазначив, що аби викликати їх назад до України для проходження військової служби, можуть запровадити “такий собі військовий облік”.

“Тобто всі чоловіки мають отримати, скажімо, картку військового обліку і мають пройти, скажімо так, переідентифікацію в ТЦК”, – додав він.

Це стосується і тих, хто знаходиться закордоном. Якщо ж хтось не пройде цю переідентифікацію, то можуть бути наслідки.

“Одним із наслідків, наприклад, може бути – не будуть надаватися консульські послуги, тобто якщо прострочений паспорт, ніхто нового не надасть. Вона не зможе робити консульські послуги у вигляді довіреності, бо багато роблять довіреності на суди в Україну, щоб або продати майно, або, вибачте, якось подарувати тощо. Цього теж не може бути зроблено”, – пояснив він.

Крім того, за його словами, без цього військового обліку можуть відключитися навіть банківські картки.

Він додав, що “ці інсайди, про які я кажу, що люди за кордоном так само, як і українці тут, в Україні, українці за кордоном мають ті ж самі проходити процедури. Тобто, ідентифікацію потрібно буде пройти. І якщо ти пройдеш, і ти будеш в переліку тих, які підлягають мобілізації і так далі, ти, звичайно, отримуєш повістку. Це нормальний процес. А далі вже це твій вибір. Або ти повертаєшся назад, або ти лишаєшся там, і це вже буде порушення закону України.»

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

 

Нагору