Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Йордан 2024: у Коломиї біля Кляштору освячували воду

Йордан 2024: у Коломиї біля Кляштору освячували воду

Сьогодні коломияни вперше святкують Богоявлення Господнє 6 січня, а не 19 січня, як це було до переходу на новий календар. У народі це свято називають Водохреще або Йордан. Воно є третім найбільшим і завершальним святом різдвяно-новорічного циклу. У цей день в храмах правлять святкові літургії та освячують воду.

Інформатор зробив фоторепортаж освячення води біля церкви Святого Архистратига Михаїла та джерела “Кляштор” у Коломиї.

Хрещення Господнє або Богоявлення – велике церковне свято. У цей день згадують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Коли Ісусу Христу виповнилося тридцять років, нарешті, настав час явити Себе світові. Провів ритуал проповідник Іоанн Предтеча, якого після цього назвали Хрестителем. Згідно з Біблією, під час ритуалу небеса відкрилися і на Ісуса зійшов Святий Дух, який набув форми білого голуба. Таким чином усі присутні переконалися, що Ісус справді є Син Божий. Тому свято також відоме під назвою Богоявлення.

У свято Хрещення двічі здійснюють велике водосвяття. Перше — під час Святвечора перед святом Хрещення, коли освячується вода в купелі, що стоїть посередині храму. А вдруге вона освячується безпосередньо в саме свято Хрещення, в водоймі недалеко від храму.

   

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору