Інформатор Коломия

ГРОШІ

Скільки ж коштують пологи у Коломиї?

Скільки ж коштують пологи у Коломиї?

Після публікації про стан укриття в Коломийському пологовому будинку з’явилося чимало коментарів про плату за пологи. Ціни різнилися. А тому Інформатор вирішив запитати напряму, скільки ж це вартує офіційно.

В Україні пологи безкоштовні й Коломия тут не виняток – стверджує головний лікар Коломийського пологового будинку Богдан Ленчовський. Але за присутність обраного вами лікаря доведеться сплатити 2 288 грн. А за партнерство на пологах із застосуванням кесаревого розтину – 2 860 грн. Щоправда, головний лікар каже, що ціна єдина. Але породіллі надали нам платіжки, які підтверджують, що пологи кесаревим розтином майже на 200 грн дорожчі.

Таку ціну затвердили як платну послугу на засіданні виконавчого комітету Коломийської міської ради. В кожному з міст ціна різна. До прикладу, у Івано-Франківську це дешевше.

За такі партнерські пологи для лікарів не передбачено додаткових виплат. Богдан Ленчовський каже, лікарям за партнерські пологи в міру можливостей дають премії.

Читайте до теми: Халати під голову і сидіть на старих матрацах: породілля з Коломиї ділиться враженнями від укриття в пологовому

Пільги на послугу присутності свого фахівця є для медиків, переселенців та сімей військовослужбовців.

Так все ж головний лікар пологового будинку наполягає, аби жінки не ускладнювали ситуацію і зверталися до чергового лікаря.

Детальніше – у прямій мові:

У наступній публікації Інформатор розповість, яка вартість платних палат у пологовому будинку Коломиї.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Розмову вела Наталка Сандецька

Нагору