Інформатор Коломия

РЕКЛАМА

Бюджетне харчування: як економити, не втративши якості

Бюджетне харчування: як економити, не втративши якості

Дієта, що включає велику кількість овочів, фруктів і нежирних білків, важлива для гарного здоров’я, особливо за наявності схильності до діабету. Здорове харчування є ключем до підтримки рівня цукру в крові. Але вартість поживних продуктів може швидко зрости. Бюджетне харчування не означає, що доведеться жертвувати здоров’ям. І доставка продуктів стане чудовим помічником. Доклавши трохи знань і планування, можна насолоджуватися поживною їжею, не витрачаючи занадто багато грошей.

Рекомендації щодо організації харчування

Дотримуючись цих порад, можна істотно збільшити свій бюджет. Сервіс Турбо доставляє тільки свіжі продукти і робить це швидко (від 15 хвилин) завдяки власним дарксторам.

Планування рецептів

Попереднє планування дає змогу подумати про свої потреби в їжі, смаки та бюджет.

  • Використовуйте рецепти зі звичайними інгредієнтами. Використання одних і тих самих інгредієнтів для кількох страв не означає, що всі вони повинні мати однаковий смак. Використання різних трав і спецій може перетворити звичайні інгредієнти на страви з різними смаками. Приготуйте одну цілу курку і використовуйте її для кількох різних страв. Одного вечора ви можете приготувати печеню з курки та овочів, а іншого – курячий фахітас.
  • Знайдіть способи розширити рецепт. Можна розподілити їжу, приготувавши страви, які добре заморожуються. Пошукайте в інтернеті смачні та корисні рецепти, як-от супи та запіканки, які є економічними та легко засвоюваними стравами. Наприклад, приготуйте велику порцію овочевого супу або курячого чилі з білою квасолею, якої вистачить на весь тиждень, або заморозьте залишки, щоб з’їсти їх пізніше. Ви також будете проводити на кухні менше часу, ніж якби щовечора готували різні страви.

Також чудовий спосіб заощадити на рахунках за продукти, особливо якщо у вас спланований список покупок – це програма лояльності. Наприклад, Турбо надає віртуальну валюту Turbocoin. яку можна обміняти на деякі товари, доступні в каталозі.

Покупки зі списком

Після того, як ви спланували харчування на тиждень, складіть список покупок з необхідними інгредієнтами. Наявність списку робить покупки простішими і швидшими, що допомагає скоротити кількість імпульсивних покупок і купувати тільки ті речі, які вам потрібні. Інтернет-шопінг допоможе дотримуватися списку покупок і купувати тільки те, що потрібно. Ви з більшою ймовірністю витратите гроші в рамках свого бюджету, тому що зможете бачити, як вартість продуктів збільшується в міру просування. Якщо до списку входять горіхи, боби або зернові, подумайте про те, щоб купувати їх відразу у великій кількості, щоб мати достатньо запасів у коморі для планування їжі в майбутньому.

Купуйте заморожені або консервовані

Заморожені та консервовані продукти можуть стати здоровою альтернативою свіжим продуктам. Ба більше, вони коштують дешевше і служать довше. Таким чином, можна насолоджуватися улюбленими стравами навіть у несезон. Вибираючи консервовані варіанти, найкраще зупинятися на тих, які складаються з води, а не сиропу. Читайте етикетку на наявність доданого цукру або солі. Відмовтеся від заморожених варіантів, у які додано олію або вершкові соуси.

Приготування їжі вдома – чудовий спосіб заощадити на їжі. Доклавши трохи зусиль, можна легко приготувати смачні та корисні страви, які коштують набагато дешевше, ніж у ресторані. Домашні страви також дають змогу вам контролювати інгредієнти та розміри порцій, що спрощує здорове харчування. А приготування їжі може бути захопливим заняттям, особливо якщо ви готуєте його з сім’єю або друзями.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору