Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

27-річний боєць з Прикарпаття втратив ногу, рятуючи на фронті пораненого легіонера-литовця

27-річний Євген родом з Богородчан. Він втратив ногу на фронті, коли разом з побратимами виносив з поля бою пораненого легіонера-литовця. У цей час їх наздогнав мінометний вогонь.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Правду ІФ.

Мати Євгена розповідає, що легіонер три години лежав на полі бою і не було кому його забрати. У той день на полі бою тривали безперервні бої, а пізніше ще й авіація підключилася. За наказом командира, Євген пішов і побачив, що в іноземця таке поранення, з яким його неможливо просто так нести. Вернувся на позиції і за допомогою ножа змайстрував ноші. Тоді вже з іншим легіонером вони понесли пораненого.

Несли пораненого декілька кілометрів. Йти було важко через болото під ногами та постійні обстріли. Коли назустріч їм вийшли ще четверо побратимів, то евакуація пішла легше. Вони вже майже донесли до еваку, але їх накрив мінометний обстріл.

Євген з командиром були попереду, то їх поранило найбільше, каже жінка. Одну ногу в сина майже відірвало одразу, вона висіла на м’язах, на шкірочці. Євген взагалі би не вижив, якби хлопці не поставили йому турнікет. На другій нозі у чоловіка вирвало шматок м’язів з передньої частини стегна, зразу над коліном.

Також мама бійця розповідає, що у перші дні після ампутації у сина були страшні фантомні болі. Не спав ні вдень, ні вночі, дуже вимучувався. Довелось прийти психотерапевту, який дав антидепресанти, які забрали якусь частину того болю.

Жінка вірить, що найгірше вже позаду і син впевнено йде на поправку. Тим паче, що й “атмосфера в палаті позитивна, і хлопці хороші”.

Пані Євгенія дякує Богові і пишається сином, що він не втік, не ховався від армії, що він справжній чоловік. Називає його “свідомим і розумним хлопцем”.

“Я просто горда, що у мене такий син. Звичайно, шкода, що немає ніженьки і друга повноцінно не працює, але син – справжній захисник! Коли сталася біда з країною, він пішов на її захист. Неймовірно цим пишаюся!” – говорить Євгенова матір.

Інформатор дякує кожному захиснику нашої країни.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору