Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Заощадження енергії: студенти з Прикарпаття створили зарядну станцію

Студенти з Івано-Франківщини самостійно створили сонячну зарядну станцію та навчають інших економити електроенергію, й конструювати власні пристрої для її отримання.

Повідомляє Інформатор.

У межах молодіжної ініціативи UPSHIFT від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Богдана, Олександр, Василь і Олександра розробили власний пристрій. За допомогою тренувань вони діляться своїми знаннями з учнями і студентами віком від 14 до 18 років, розповідаючи, як його створити, як конструювати власні пристрої та як раціонально використовувати енергію.

Проведення занять відбувається у формі ігор, що дозволяє учасникам знайти рішення енергетичних викликів. Наприклад, учасники мають можливість складати системи постачання електроенергії з конструктора та розробляти власні вітряки чи гідростанції.

“Нам потрібно навчитися економити електроенергію, навіть коли ми отримуємо її безперебійно. По-перше, це впливає на наше майбутнє життя, адже паливні ресурси вичерпні. А по-друге, це питання екології. Оскільки вироблення енергії спричиняє багато викидів у навколишнє середовище”– зазначає Богдана.

У майбутньому ЮНІСЕФ також має намір розробляти освітні матеріали щодо ефективного використання енергії.

«Ми вже робили перші тестування нашої станції. І впевнені, що протягом дня вона може зарядити понад 10 гаджетів. Але ми ще досліджуємо, яка максимальна потужність приладу», — говорить розробники.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору