Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Повернувся з-за кордону, щоб захищати країну: історія 22-річного Назарія Луканюка з Косівщини

Повернувся з-за кордону, щоб захищати країну: історія 22-річного Назарія Луканюка з Косівщини

Ще на початку повномасштабного вторгнення Назарій Луканюк зрозумів, що має йти захищати свій рідний Косівський край, бо не пережив би, якби він став російським. До війни він працював за кордоном і планував відкрити власну справу. Але плани довелося змінити.

Інформатор ділиться історією захисника, посилаючись на 710 бригаду охорони Держспецтрансслужби.

Молодший сержант Назарій має позивний “Філософ”. Йому всього 22 роки. Він народився на Косівщині у селі Малий Рожин. Незважаючи на невелике населення, близько 1000 осіб, у цьому селі досі панують справжні українські традиції.

“Для мене це те місце котре хочеться захищати. І на початку війни я зрозумів, що я не переживу, якщо воно буде російським”, – каже Назар, розповідаючи про свою Батьківщину.

До повномасштабного вторгнення Назарій жив у Польщі. Працював там у ресторані, на посаді офіціант-менеджера. Намагався відкрити власну справу, але війна вплинула на його плани.

“В кінці лютого 2022 року, разом з батьком, ми повернулися в Україну, пішли у військомат і таким чином потрапили до Держспецтрансслужби”, – розповідає Назарій Луканюк.

З березня 2022 року  хлопець проходив службу в батальйоні охорони, а вже в грудні 2022 долучився до лав бойового підрозділу 710 бригади охорони Держспецтрансслужби, який виконує задачі в зоні бойових дій. Там був командиром відділення вогневого ураження.

“Брав участь у виконані завдань по обороні та в наступальних діях бойового підрозділу. Отримав контузію, згодом – лікувався, зараз проходжу реабілітацію” – ділиться військовослужбовець.

Про життєве кредо хлопець говорить по-філософськи: “Єдині плечі, на які ти можеш покластися в житті — це твої власні”.

Мрій, каже військовий, немає, є тільки цілі. Найбільше що хоче Назарій – це не втрачати близьких йому людей на війні.

Вдома на Героя чекають дві бабусі, мама та дві сестри. Назарій ділиться, що одразу після війни відвідає могили своїх загиблих товаришів.

“Відвідаю тих, хто віддав найбільшу ціну на цій війні. Після війни буде найкращий час, щоб поскорбити за ними. А зараз найкращий час, щоб мститися за них”.

Інформатор дякує кожному Герою нашої країни та бажає якнайшвидшої перемоги.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору