Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Водійку Тесли, яка у Коломиї вчинила смертельну ДТП, мали позбавити волі, але змінили покарання

ДТП, в якій загинула жінка-пішохід та травмувався чоловік, трапилась 24 лютого минулого року по вулиці Грушевського. У січні 2024 року Коломийський суд виніс вирок жінці, яка була за кермом авто “TESLA” і збила пішоходів.

Як суд покарав винуватицю смертельної ДТП та деталі справи – розповість Інформатор.

Згідно матеріалів справи, злочин скоєно за наступних обставин:

24 лютого 2023 року о 20:50 обвинувачена, керуючи автомобілем марки “TESLA MODEL 3”, рухалася просп. Грушевського в м. Коломиї, та повернула з проїжджої частини праворуч, щоб зупинити свій автомобіль у спеціально відведеному місці перед магазином “Класік”. В той час, правим тротуаром перед магазином проходили два пішоходи – чоловік та жінка. Обвинувачена проявила неуважність, не врахувала дорожню обстановку, стан транспортного засобу, під час паркування не застосувала гальмування, щоб зупинити автомобіль, унаслідок чого виїхала на тротуар, де вчинила наїзд на пішоходів. Надалі автомобіль сходами з’їхав вниз до входу в магазин, та ударом до дверей і стіни будівлі повторно травмував пішоходів.

Внаслідок порушення водійкою ПДР на місці події від отриманих травм загинула жінка, а чоловік отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Обвинувачена в судовому засіданні визнала себе винуватою.

Вона зазначила, що паркуючись перед магазином, замість повної зупинки натиснула на педаль газу і автомобіль наїхав на пішоходів, які в цю мить проходили перед ним.

Водійка просила її суворо не карати та врахувати її щире каяття, відшкодування збитків потерпілим. Також просила не позбавляти її права керування транспортними засобами, оскільки транспортний засіб необхідний їй у здійсненні підприємницької діяльності.

Як зазначається, потерпілі не мали до обвинуваченої будь-яких матеріальних та моральних претензій, завдана кримінальним правопорушенням шкода відшкодована в повному обсязі. Вони не наполягали на позбавленні її волі. Однак просили позбавити її права керування транспортними засобами.

Зрештою Коломийський міськрайонний суд визнав винуватою водійку та призначив покарання – 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Однак вирішив звільнити керманичку від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком – 1 рік.

Автомобіль «Tesla» ухвалили після набрання вироком законної сили повернути водійці  та скасувати його арешт.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору